Kijkje in mijn Keuken

Natuurlijk eenvoudig, (meestal) gezond en altijd lekker

Over Kijkje in mijn Keuken

Een kijkje in de keuken van… wie eigenlijk? Mijn naam is Nathalie en mijn hele dag staat in het teken van eten. Als ik ’s avonds naar bed ga kan ik alweer uitkijken naar mijn ontbijt de volgende ochtend, en als ik aan het ontbijten ben kan ik al nadenken over wat ik die avond ga eten.

Soms is het ook best lastig als je niets liever doet dan koken en eten. Want… hoe vind je de juiste balans? Dit is iets waar ik al jaren mee worstel. Tot een jaar geleden was ik te zwaar en zat ik niet lekker in mijn vel. Eten was een soort veiligheid en ontsnapping geworden. Niet de meest gezonde relatie die je met voeding kunt hebben. Bij mij ging uiteindelijk de knop om: eten moest weer in het teken van genieten komen te staan.

Momenteel zit ik lekkerder in mijn vel dan ooit, maar balans vinden blijft een dagelijkse uitdaging. Desondanks heb ik heb het plezier in koken en eten weer terug kunnen vinden. En dat wil ik graag met je delen via mijn blog.

Naast het delen van lekkere en makkelijke recepten schrijf ik daarom over het zoeken naar een gezonde balans. Hierbij kan het helpen als je meer weet over de bouwstenen van voeding. Vanuit mijn achtergrond in voedingsmiddelentechnologie vind ik het leuk om te schrijven over producteigenschappen, en deel ik op deze manier graag feiten en weetjes met je.

Een Kijkje in mijn Keuken gaat dus niet alleen over lekkere recepten. Het gaat om het vinden van een gezonde relatie met voeding, maar vooral om het kunnen en durven genieten van lekker eten. Het leuke aan eten is dat er geen regels aan zitten. Het is iets heel persoonlijks. Ik hoop met mijn recepten voor ieder wat wils te kunnen bieden.

%d bloggers liken dit: