In de zomer staat bij mij, en ik denk bij veel mensen, regelmatig een borrelplank op tafel. Want wat is er nou beter dan in de tuin zitten met goed gezelschap, en lekker drankje en heerlijke hapjes? Althans, mij klinkt dit vrij perfect in de oren :-).

Mocht je ook een keer iets anders op je borrelplank willen serveren dan heb ik een paar leuke tips voor je! Laatst deelde ik op insta al een hapje van gevulde dadels met boursin (een dadel doormidden snijden, pit verwijderen en er een theelepel boursin in smeren). Maar ook wraps doen het altijd goed op een borrelplank, en je kunt er veel verschillende kanten mee op.

Ik heb nu drie lekkere variaties voor je: eentje met carpaccio, eentje met zalm en mijn favoriet: de guacamole wrap. Serveer deze wraps met andere hapjes op je borrelplank, pak er een lekker drankje bij en geniet van een top avond!

3x wraps voor bij de borrel

Ingrediënten

 • 6 tortillawraps (ik gebruikte volkoren wraps)
 • 2 el truffelmayonaise
 • 1 pakje carpaccio (met 2 porties)
 • 40 gr rucola
 • 2 el mierikswortelcrème
 • 100 gr gerookte zalm
 • 1 rode ui
 • kappertjes
 • 4 plakjes cheddar
 • 1 avocado
 • cherry tomaatjes
 • Snuf zout
 • Chilikruiden

Bereiding

Doe de wraps opgestapeld op een bord ongeveer 40 seconden in de magnetron.

Carpaccio wraps

Leg twee wraps voor je neer en smeer deze in met de truffelmayonaise. Verdeel hier de inhoud van het pakje carpaccio overheen. Doe op iedere wrap een handje rucola. Rol de wraps strak op en snijd ze in stukjes.

Wraps met zalm

Leg twee wraps voor je neer en smeer deze in met de mierikswortelcrème. Verdeel hier de gerookte zalm over. Snipper de ui, de helft gebruik je voor deze wraps en de andere helft voor de guacamole wraps. Verdeel de halve ui over de wraps met zalm. Verdeel hier ook de kappertjes en een handje rucola overheen. Rol de wraps strak op en snijd ze in stukjes.

Guacamole wraps

Leg twee wraps voor je neer. Leg op iedere wrap twee plakjes cheddar kaas. Doe de wraps (omstebeurt) ongeveer 20 seconden in de magnetron, of totdat de kaas is gesmolten. Snijd de avocado in blokjes en de cherrytomaatjes in kwarten. Verdeel de avocado, tomaatjes en gesnipperde ui (zie wraps met zalm) over de wraps. Strooi er een snufje zout en wat chilikruiden overheen. Rol de wraps strak op en snijd ze in stukjes.