Zo, dat was me het weekje wel! Erg druk voor zowel mijn werk (ja, ik heb gewoon een fulltime kantoorbaan) als privé vol met leuke dingen. Rekening houdend met de huidige maatregelen proberen we er toch zelf maar een feestje van te maken. Vind je het leuk om mee te lezen? Pak er lekker een kop thee – en wat chocoladepepernoten, mijn huidige verslaving – bij en let’s go!

Maandag

Maandag was een spannende en lange dag. Mijn wekker ging al om kwart over 5, ik moet namelijk om 7 uur voor mijn werk ergens op locatie zijn (fysiek ja! ook wel weer eens leuk) en moest ook nog een stukje rijden. Ik was deze dag bij een klant aan het werk en gelukkig liep alles volgens planning. Onze belangrijke mijlpaal was gehaald!

Na mijn werkdag ging ik snel weer terug naar huis en moest ik opschieten. Ik had gelukkig nog wat restjes van het avondeten van zondag in de koelkast liggen – spaghetti bolognese – en warmde deze op. Op maandagavond volg ik namelijk ook nog een super leuke cursus, dus maandag is altijd een lange en best intensieve dag. Maar ik krijg er wel veel nieuwe energie door, een goed begin van de week dus wat mij betreft.

Dinsdag

Dinsdag moest ik weer naar dezelfde klant als maandag, om een langlopend project af te ronden. Ik hoefde gelukkig wel ietsje minder vroeg mijn bed uit dan maandag. Na mijn werkdag warmde ik snel een kop soep op (Indiase linzensoep van Conimex – heerlijk vind ik deze!) en plofte ik op de bank voor de persconferentie. Ik denk dat iedereen dit al zag aankomen, maar alsnog echt balen! De horeca weer dicht… laten we ons best doen en waar mogelijk de ondernemers steunen door lekker thuis uit eten te gaan. Binnenkort deel ik mijn favorieten uit Utrecht.

’s Avonds ging ik naar een vriendin om een kopje thee te drinken en even lekker bij te kletsen. We haalden nog een heerlijke tiramisu to go bij een restaurantje om de hoek #supportyourlocal. Het was een gezellig avondje, maar wederom een lange dag geweest. Ik sliep als een roosje…

Woensdag

Woensdag was een gewone werkdag. Waar wellicht de meeste mensen al zijn gewend aan het thuiswerken, is het voor mij nu pas iets dat structureel wordt. Tot nu toe was ik vooral nog fysiek aanwezig bij klanten omdat dit noodzakelijk was (wel netjes 1,5m afstand gehouden uiteraard). Vanaf vandaag werk ik thuis. Dit zal best nog even wennen worden, maar voor nu bevalt het wel. Het scheelt me in ieder geval veel reistijd en ook leuk: als lunch kan ik een keer iets anders eten dan mijn eeuwige volkorenboterhammen met kipfilet.

Het was een productief dagje. ’s Avonds ging ik sporten en daarna schreef ik nog twee recepten uit. Ik moet mijn weg nog zien te vinden in het combineren van mijn baan en Kijkje in mijn Keuken, maar hopelijk wijst zich dat vanzelf.

Donderdag

Vandaag was een gewone werkdag. Of nouja, voor mij nog steeds het nieuwe normaal met dat thuiswerken. Ik merk dat ik er toch iets meer moeite heb om net zo productief te zijn als ik op kantoor ben. Hebben meer mensen hier last van of went het vanzelf?

Anyway – na keurig 8 uurtjes gewerkt te hebben gingen mijn vriend en ik eten bij mijn zwager – ook hier keurig afstand gehouden. Het was een gezellig avondje.

Vrijdag

Jongens, wat gaat de week toch weer snel, het is gewoon alweer bijna weekend! Vandaag had ik weer een hele dag een sessie met een klant maar vanaf nu gaat dat (waar mogelijk) allemaal digitaal. Ik vond het van te voren lastig in te schatten hoe dit zou zijn maar eigenlijk werkt het prima.

En toen was het alweer weekend! We zijn het weekend begonnen met een aantal lekkere biertjes en een glaasje wijn. We aten knoflook-aardappeltjes uit de oven, gegrilde groene asperges en zalmfilet. Ook maakte ik het meest simpele – maar gruwelijk lekkere – toetje ooit: meng wat rood fruit met een klein beetje likeur (of siroop) en doe dit in een ovenschaal. Zet er marshmallows bovenop en doe dit 20 minuten op 200 graden in de oven. Mmm….

Zaterdag

Gisteren sliepen we uit, daar is het tenslotte weekend voor toch? We besloten van het mooie weer te gaan genieten en hebben op een rustige plek lekker een stuk gewandeld door de natuur.

We haalden nog een kopje koffie to go en gingen weer naar huis. Vanaf een uurtje of 5 was ik druk in de keuken – ik maakte twee recepten die binnenkort online komen. Als avondeten aten we mijn ultieme wintersportvoer: tartiflette! Yummm

Zondag

Vandaag is het alweer zondag. Het schrijven van dit dagboek vind ik heerlijk om te doen vandaag, ik houd wel van een reflectie momentje. Verder ben ik de rest van de dag druk bezig met mijn website, deze gaat komende week namelijk online. Ik vind het heel spannend en ben heel benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Vinden jullie het leuk om op deze manier meer over mij te weten te komen? En hoe was jouw week? Ik hoor graag van je in de comments.

Fijne week! X.