Als het even kan dan staat er bij mij iedere week wel een keer pasta op tafel. Het is snel klaar, lekker en je kan er alle kanten mee op. Ik vind een bord pasta extra lekker als ik ’s avonds nog ga sporten – de koolhydraten zorgen dan voor een mooie energie boost die ik goed kan gebruiken. Zorg er wel voor dat je na het eten nog voldoende tijd hebt om deze maaltijd een beetje te laten zakken, anders is sporten niet echt comfortabel ;-).

Wat mij betreft is er voor een pastasaus een gouden regel: hoe simpeler, hoe beter. Voor deze saus gebruik je dan ook alleen crème fraîche en een beetje kookvocht van de pasta. De groenten, spekjes en kaas zorgen wat mij betreft voor voldoende smaak, maar naar wens kun je eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Heb jij een favoriete pastasaus?

Snelle pasta met spinazie en champignons

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti (of je favoriete pasta)
  • Snuf zout
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 300 gr verse spinazie
  • 75 gr crème fraîche light
  • 75 gr geraspte kaas (belegen)
  • 70 gr uitgebakken spekreepjes (AH)

Bereiding

Breng een pan met ruim water en een goede snuf zout aan de kook. Als het water kookt, kook dan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (ik houd vaak de aangegeven kooktijd -2 minuten aan voor een lekker al dente resultaat).

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflookteen. Snijd de champignons in plakjes. Doe de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de champignons toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat dit slinken. Voeg de crème fraîche toe, gevolgd door de spekreepjes en de geraspte kaas. Voeg ongeveer een halve soeplepel van het kookvocht van de pasta toe. Roer goed door en laat de kaas in de saus smelten. Voeg eventueel naar smaak nog een beetje zout en peper toe. Laat de saus op laag vuur staan totdat de pasta klaar is.

Giet de pasta af en verdeel over 2 borden. Schep de saus hier bovenop. Buon appetito!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën150756kcal
Koolhydraten12,1361,26gram
Eiwitten8,6243,53gram
Vetten6,9835,24gram