Pasta, ik ben er gek op. Je kunt er ontzettend veel mee variëren en het is altijd lekker. Je kunt ermee uitpakken, door bijvoorbeeld een échte bolognese saus urenlang op het fornuis te laten pruttelen. Maar ik vind pasta vooral ideaal voor een doordeweekse dag als het lekker snel klaar is.

Zo ook dit recept. De verse pasta’s die je tegenwoordig in de supermarkt kunt kopen vind ik echt een uitkomst. Ze zijn niet alleen lekker maar hebben ook een (veel) kortere kooktijd dan gedroogde pasta. Daardoor heb je deze simpele maar lekkere pasta al binnen 20 minuten op tafel staan. Ideaal toch?

Tortellini met spinazie, champignons en spekjes

Ingrediënten

  • 250 gr verse tortellini
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr champignons
  • 400 gr spinazie
  • 4-kazen saus (AH verse pastasaus)
  • 70 gr uitgebakken spekjes

Bereiding

Breng in pan ruim water met een flinke snuf zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aangewezen tijd op de verpakking.

Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflookteen. Snijd de champignons in plakjes.

Doe de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook op middel-hoog vuur. Als de ui glazig is voeg dan champignons toe. Bak deze een paar minuten mee op hoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat deze slinken. Voeg de pastasaus en de spekjes toe en roer het geheel goed door.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door en serveer direct.

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën136809kcal
Koolhydraten11,6969,58gram
Eiwitten7,2543,16gram
Vetten6,1136,36gram