Hallo lieve mensen! Een nieuwe dag, een nieuw receptje. Dit keer voor een lekker ontbijtje. In het weekend vind ik het altijd heerlijk om iets meer de tijd te nemen voor mijn ontbijt dan dat ik mezelf doordeweeks gun (want: de wekker niet eerder willen zetten, snel onder de douche door rennen en ontbijt mee in de auto).

Deze healthy bananen pannenkoekjes zijn super simpel om te maken. Ik maak ze eigenlijk altijd een beetje op gevoel, als je zin hebt in wat dikkere pancakes dan kun je bijvoorbeeld ook nog havermout of bloem toevoegen. Als je zin hebt in wat dunnere pancakes zou je ook nog een klein beetje (amandel)melk kunnen toevoegen. Dit is dus echt een basis recept waar je zelf nog lekker je weg in kunt gaan vinden door er een beetje mee te experimenteren.

Bananen pannenkoekjes

Ontbijt voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 (over)rijpe bananen
  • 3 eieren
  • scoop eiwitpoeder (28 gram)
  • 20 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • Boter of olie om in te bakken

Bereiding

Schil de bananen en meng dit met de eieren met behulp van een staafmixer tot een geheel, zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Doe het eiwitpoeder, zelfrijzend bakmeel en zout erbij in de kom en mix tot een glad geheel.

Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en doe hier een halve soeplepel beslag in (afhankelijk van hoe groot je de pannenkoekjes wil kun je meer of minder beslag gebruiken). Als het beslag helemaal gestold is kun je de pannenkoek omdraaien. Bak alle pannenkoekjes aan beide kanten bruin totdat de mix op is.

Lekker met verse fruit en een beetje honing. Eet smakelijk!

 VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën140321kcal
Koolhydraten15,6435,82gram
Suikers9,0520,73gram
Eiwitten8,0418,42gram
Vetten4,5510,42gram