Het mooie weer wil maar niet komen dit jaar. Leuk hè, die lente.. Ach ja, dan toveren we binnen zelf maar wat zon op ons bord. En geloof mij, dit gerecht doet je meteen denken aan een zomerse dag in Italië.
Ook lekker om als bijgerecht te serveren bij bijvoorbeeld een barbecue. Als je dit serveert als bijgerecht is dit recept voor 6 tot 8 personen, afhankelijk van wat je er nog meer bij eet.
Ga jij dit recept maken? Laat het me dan weten, vind ik heel leuk!

Parelcouscous met prosciutto en burrata
Ingrediënten
- 100 gram parelcouscous
- 1 komkommer
- 300 gr cherrytomaatjes
- 1/2 pakje prosciutto (40 gr)
- 15 gr verse basilicum
- 2 el groene pesto
- 1 bol burrata
Bereiding
Breng een pan met ruim water aan de kook. Doe hier de parelcouscous in en kook in ongeveer 12 minuten gaar (kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking). Giet de couscous af en laat goed uitlekken.
Snijd de komkommer in partjes en halveer de tomaatjes. Scheur de plakjes prosciutto in reepjes. Hak de basilicum grof.
Roer de couscous los met een vork en meng hier de pesto doorheen. Doe alle ingrediënten behalve de prosciutto en burrata in een kom en schep het goed door elkaar. Verdeel de reepjes prosciutto over de schaal. Scheur de burrata doormidden en leg deze bovenop de couscous. Strooi er naar smaak een beetje peper en zout overheen. Eet smakelijk!