Kerst zit er alweer op en het einde van het jaar komt er snel aan. Heb jij leuke Kerstdagen gehad? Ik hoop het! Ondanks Corona was het bij mij een erg gezellige Kerst. Wij hebben drie dagen een Kerstdiner gedaan bij ons thuis met een klein groepje. Het voelde dus best wel als een traditionele Kerst, met veel in de keuken staan en nog meer eten. Het was dit jaar alleen met wat minder mensen dan normaal. Maar dat komt vast volgend jaar weer!

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb zoveel gekookt dat ik er eigenlijk wel even klaar mee ben. Ja, ook dat gebeurt weleens bij mij ;-). Daarom kunnen de hapjes voor Oud & Nieuw wat mij betreft niet makkelijk genoeg en deze amuse voldoet daar absoluut aan! Weinig moeite, groots resultaat: ik houd ervan!

Zalm met mierikswortel

Ingrediënten

  • 5 plakken gerookte zalm
  • 2 el crème fraiche
  • 2 tl mierikswortel (potje)
  • 1 tl dille
  • 1 tl citroenrasp

Bereiding

Meng de crème fraiche met de mierikswortel. Rol een plakje zalm op en leg op een amuselepel (heb je dit niet, gebruik dan simpelweg een toastje). Herhaal dit voor alle vijf de lepels. Doe hier een lepeltje van de mierikswortel crème op. Strooi er wat dille en citroenrasp overheen. Maak eventueel af met een beetje versgemalen peper.

Enjoy! X.

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën225107kcal
Koolhydraten1,320,62gram
Eiwitten17,208,15gram
Vetten17,228,16gram