Heb jij ook wel eens moeite om variatie in je lunch aan te brengen, maar het toch ook gezond te houden? Veel kant en klaar broodbeleg is lekker, maar niet de meest gezonde keuze. Zo eet ik op zijn tijd graag zo’n bakje salade op brood. Heerlijk! Maar ook vaak vol met (verzadigd) vet en zout. Dit moet ook anders kunnen dacht ik, maar dan wel minstens net zo lekker.

Ik ging direct aan de slag met mijn favoriet: eiersalade met bieslook. Als je dit in de supermarkt koopt zit hier vaak vooral mayonaise en nog een andere vorm van vet (veelal raapzaadolie) in. Geen wonder dat we dit lekker vinden! Als je dit thuis maakt en de eieren net iets minder hard kookt kun je het eigeel gebruiken om de salade wat romiger te maken. Hierdoor heb je veel minder mayonaise nodig. Ook heb ik een deel van de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt. Hierdoor wordt de eiersalade iets luchtiger en toch rijk in eiwitten.

Ga jij deze eiersalade ook zelf maken? Laat het me weten op Facebook of Instagram en tag @kijkjeinmijnkeuken, word ik blij van!

Zelfgemaakte eiersalade

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el magere (Griekse) yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • peper
  • zout
  • bieslook

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de eieren in ongeveer 6 minuten half-hard. Laat de eieren schrikken onder koud, stromend water. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Als het goed is, is het eigeel nog niet volledig hard. Dit zorgt voor een lekkere, romige salade.

Roer de mayonaise, de yoghurt en de mosterd door elkaar. Roer de stukjes ei hier doorheen. Voeg naar smaak peper en zout en een beetje bieslook toe.

Lekker op een volkoren boterham of een volkoren cracker. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie (broodbeleg) 
Calorieën197103,5kcal
Koolhydraten2,111,11gram
Eiwitten10,315,42gram
Vetten16,518,67gram