Ik ben gek op een goede curry, en dan vooral eentje met véél saus. Zoveel saus dat je het lekker kunt op ‘soppen’ met een vers, zelfgemaakt naanbrood. Heb jij weleens zelf naanbrood gemaakt? Het is super simpel, je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Samen met een beetje olie en zout ben je al klaar. Ik vind het lekker om Griekse yoghurt te gebruiken, maar je kunt ook voor een andere yoghurt kiezen.

Met behulp van je favoriete smaakmakers kun je het naanbrood nóg lekkerder maken. Ik maak hier een variant met knoflook en koriander, maar denk ook aan komijnpoeder, verse munt of zelfs een beetje citroenrasp. Meng dit door de olie en smeer de naan hier tijdens het bakken mee in voor een rijke smaak.

Zelfgemaakt naanbrood

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 gr verse koriander, fijngehakt (bewaar een paar blaadjes voor garnering)
  • Peper
  • Zout
  • 150 gr (Griekse) yoghurt
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, de koriander en een snuf peper en zout. Zet opzij en laat dit lekker trekken zodat het goed op smaak komt.

Meng de yoghurt met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Kneed dit totdat het een goed samenhangend, soepel deeg vormt. Verdeel in 4 gelijke balletjes.

Leg een vel bakpapier op het aanrecht en strooi hier een klein beetje zelfrijzend bakmeel over (dit voorkomt dat het deeg blijft plakken). Druk hier een balletje op plat en rol dit uit tot een dunne, ovale plak. Herhaal dit voor de andere 3 balletjes deeg.

Zet een koekenpan op hoog vuur en laat goed heet worden. Leg een plak naanbrood in de (droge) pan en smeer de bovenkant in met de knoflookolie. Bak ongeveer 2 minuten, draai dan om en bak de onderkant ook 2 minuten. Herhaal dit totdat je vier heerlijke naanbroodjes hebt. Verdeel er eventueel nog een beetje verse koriander over, of gebruik je favoriete smaakmakers.

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën259238kcal
Koolhydraten40,6837,43gram
Eiwitten11,0610,18gram
Vetten5,485,04gram