December voelt altijd een klein beetje als een gekkenhuis. Naast de feestdagengekte voelt het ook altijd als een soort eindsprint van het jaar. Op het werk moet alles nog ‘even’ worden afgerond en sociaal gezien stromen de agenda’s ook een beetje over. Wel met allemaal leuke dingen natuurlijk! Maar dan is het ook wel lekker als je een avondje even niks hoeft en je iets makkelijks (en gezonds) op tafel kunt zetten. Maak een pan van deze winterse soep, zet wat brood met lekkere smeersels op tafel en geniet van een lekkere foute kerstfilm op tv.. zie je het al voor je?

Ga jij deze soep op tafel zetten? Laat me weten wat je ervan vindt, word ik heel blij van!

Pompoen-wortelsoep

Ingrediënten

  • 1 oranje (bio) pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr wortel
  • 1 ui
  • 1,5 L groentebouillon
  • 15 gr verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen grondig, je hoeft de schil niet te verwijderen. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in blokjes. Pel en pers de knoflook. Verdeel de pompoen over een bakblik en meng dit met de olijfolie, knoflook en kruiden. Zet dit in de oven voor 20 tot 25 minuten.

Schrap de wortels en snijd ze in stukjes. Snipper de ui grof. Doe een klein scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de wortel toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten koken.

Haal de pompoen uit de oven en voeg dit toe aan de soep. Laat de soep nog ongeveer 5 minuutjes koken, of totdat de pompoen en wortel zacht zijn en je er met een vork makkelijk in kunt prikken.

Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Hak de peterselie maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Voeg de gehakte peterselie toe aan de soep en voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer met een paar blaadjes verse peterselie. Eet smakelijk!