Makkelijke en gezonde recepten die lekker zijn: ik teken ervoor. In de zomer heb ik vaak zin in lichte maar voedzame maaltijden. Daarnaast is het ook fijn als je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. Hiervoor is een pastasalade ideaal! Je kunt dit ook prima van te voren maken en de volgende dag eten als lunch. Of doe het in een bakje en neem het mee, bijvoorbeeld voor een picknick.

Dit recept combineert onder andere tonijn, appel en ei. Tonijn en appel omdat het een lekker frisse combinatie van smaken is. En ei, omdat ik dat gewoon altijd lekker vind, haha. Eigenlijk heb ik in deze salade gewoon alles gestopt waar ik op dat moment zin in had, of wat ik nog in de koelkast had liggen. Daar is wat mij betreft een pastasalade ook zeer voor geschikt: restjes verwerken. Deze ingrediënten lijken op het eerste gezicht wellicht een bijzondere combinatie, maar ze zorgen voor een zeer smaakvolle pastasalade.

Wat zijn jouw favoriete ingrediënten in een pastasalade? Of kijk jij ook gewoon wat je op dat moment nog in huis hebt? Hierbij deel ik in ieder geval mijn recept, ter inspiratie. Laat je het me weten als je dit gaat maken?

Pastasalade met tonijn, appel en ei

Ingrediënten

 • 300 gr (volkoren) penne
 • 2 eieren
 • 1 rode ui
 • 1 appel
 • 4 tomaten
 • 6 cornichons
 • 250 gr sla
 • 1 blikje tonijn
 • 1 el zwarte olijven (in plakjes)
 • 1 el kappertjes
 • 2 el yoghurt
 • 1 el mayonaise
 • 1 tl azijn
 • 2 tl mosterd
 • 2 tl honing
 • 1 tl dille

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta vervolgens kort af met koud water en doe in een grote kom. Kook de eieren hard in ongeveer 7 minuten, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in parten. Snipper de ui en snijd de appel, tomaten en cornichons in stukjes.

Maak de dressing. Roer hiervoor de yoghurt, mayonaise, azijn, mosterd, honing en dille door elkaar. Proef goed, eventueel kun je naar smaak nog zout en peper toevoegen.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en mix door elkaar. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën131455kcal
Koolhydraten17,3460,15gram
Eiwitten7,2024,98gram
Vetten3,2111,15gram