Na twee keer knipperen is het jaar plots alweer voorbij. Het is zo snel gegaan dat de terugblik die ik in december wilde plaatsen nu pas online komt ;-). Wat is het voor mij ontzettend leuk en bijzonder om te zien dat steeds meer mensen mijn blog en recepten weten te vinden. En misschien nog wel leuker om te zien dat jullie ook steeds vaker terugkeren naar bepaalde recepten. Zo vind ik de statistieken van mijn blog dus super interessant om bij te houden (ja, ja, nerd alert). Met Kerst zochten jullie vooral naar inspiratie voor bijgerechten (zoals deze geglaceerde wortelen of witlofsalade met sinaasappel), terwijl er met Oud&Nieuw gezocht werd naar feestelijke hapjes (zoals deze gevulde eitjes of amuse van zalm & mierikswortel). Super leuk om jullie foto’s te ontvangen! Ik hoop dat de recepten in de smaak gevallen zijn en nog belangrijker: dat jullie een fantantische Kerst en Oud&Nieuw hebben gehad. BEDANKT voor het koken van mijn recepten!

Vandaag dus mijn terugblik op het afgelopen jaar. Ik vind het altijd fijn om even een momentje stil te staan bij alles dat er gebeurd is. Noem het een momentje van (zelf)reflectie, maar ik vind het belangrijk om stil te staan wat dit jaar mij gebracht heeft. Vind jij het ook altijd fijn om dit voor jezelf op een rijtje te zetten? Lees hieronder mee met mijn hoogtepunten van 2022.

1. Ons nieuwe huis

Ons hele jaar stond in het teken van ons nieuwe huis en de verbouwing die we hier zelf gedaan hebben. Toen we het huis kochten hebben we het huis vrijwel meteen gestript. We hadden gekozen om een uitbouw aan de achterkant te doen, en een verdieping op de garage te bouwen en deze bij het woonhuis te betrekken. Deze twee grote klussen hebben we laten doen door fantantische aannemers, de rest kwam bij ons zelf te liggen. Zo hadden we bedacht dat het ons wel leuk leek om de keuken van de achterkant naar de voorkant van het huis te verplaatsen, waardoor we al het leidingwerk en de electra moesten aanpassen. Ook de hele afwerking van het huis hebben we zelf gedaan (en zijn we voorlopig ook nog wel even mee bezig :-D). Wat ben ik super blij dat Tomas zo handig is en hij dit allemaal zelf kan. Wat een avontuur was dit! En ondanks dat het af en toe een goede test was voor onze relatie ben ik ontzettend blij dat we dit samen aangedurfd hebben <3.

2. Tante geworden

Eind 2021 was ik al tante geworden van ons lieve nichtje, maar dit jaar ben ik al voor de tweede keer tante geworden van ons prachtige neefje. Ik ben zo ontzettend gek op die twee en dit is toch zeker wel het absolute hoogtepunt van dit jaar!

3. Sportopleiding afgerond & gestart als trainer

Voor mij stonden de afgelopen jaren al in het teken van veel sporten. Vorig jaar heb ik besloten dat ik hier meer mee wilde gaan doen. Ik ben gestart met een opleiding tot personal trainer en heb deze inmiddels met succes afgerond. Om deze nieuwe kennis in de praktijk te brengen ben ik ook al gestart als trainer! Naast mijn vaste baan werk ik nu een paar uurtjes per week voor Mom in Balance. Hier zorg ik voor uitdagende workouts voor zwangeren en moeders. Lekker buiten sporten in de mooie parken van Utrecht en Houten. Zin om ook een keertje mee te trainen? Stuur me gerust een berichtje!

4. Focus op een gezonde leefstijl

Net zoals met sport, ligt mijn focus ook al een aantal jaren op het ontwikkelen en behouden van een gezondere leefstijl. Ik zat niet lekker in mijn vel, at te veel en voelde me onzeker. In 2019 ging bij mij de knop al om en zocht ik hulp bij een coach, speciaal gericht op voeding en sport. Dit heeft mij enorm veel gebracht en ik kan het iedereen aanraden, ook als je niet per se de kilo’s kwijt wil. Het grootste verschil is namelijk niet eens hoe ik eruit zie, maar vooral hoe ik me voel. Ik heb het gevoel dat ik mezelf beter heb leren kennen en dat ik weet wat ik aan mezelf heb. Ik durf op mezelf te vertrouwen en heb geleerd hoe sterk en veerkrachtig ik ben. En natuurlijk ben ik ook heel blij met en best wel trots op mijn fysieke “transformatie”.

5. Groots uitgepakt voor Kerst

En het laatste hoogtepunt dit jaar was toch wel Kerst. Ik houd van de gezelligheid die deze periode met zich meebrengt. Dit jaar was extra bijzonder omdat het na een aantal jaar eindelijk weer mogelijk was om met (bijna) de hele familie bij elkaar te komen. We hebben iedereen bij ons thuis uitgenodigd en hier samen genoten van een uitgebreid Kerstdiner en vooral een heel gezellige avond. En al moest ik hier na de kerstdagen best even van bijkomen, vond ik het ook geweldig om dit weer te kunnen doen!

Zo, dat waren mijn hoogtepunten van 2022. Ik ben heel benieuwd hoe het jaar voor jou was! Kijk jij zelf ook positief terug op het afgelopen jaar? Waar ben jij trots op, blij mee of dankbaar voor? Laat het me weten in een reactie, vind ik heel leuk om te lezen!