Vandaag deel ik een super simpel, maar altijd lekker bijgerecht met je. Vroeger moest ik niks hebben van witlof, het was mij veel te bittter. Tegenwoordig kan ik dit juist wel waarderen. Zeker als je het, zoals in deze salade, combineert met lekker frisse smaken. De appel past perfect bij witlof, en met de granaatappelpitjes heb je af en toe nog een extra flavorburst. De combinatie met kaas klinkt wellicht een beetje apart, maar dit voegt juist iets romigs toe aan de salade.

Ben jij benieuwd en ga je dit ook maken? Laat het me dan weten, vind ik heel leuk om te lezen!

Witlofsalade met appel en dille-mosterd dressing

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 2 appels (ik gebruikte goudreinet)
  • 150 gr Goudse belegen kaas
  • 1/2 granaatappel
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 el dille (gedroogd)

Bereiding

Haal de buitenste bladeren van de witlof, snijd de stronken doormidden en verwijder de bittere kern. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de appel in kleine stukjes (je kunt ze schillen maar hoeft niet). Snijd de kaas in kleine blokjes. Sla de pitjes met een houten pollepel uit de granaatappel en vang de pitjes op.

Meng de mosterd, honing, olijfolie en dille door elkaar tot je een mooie dressing hebt. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng het door elkaar. Schenk er vlak voor het serveren de dressing over. Eet smakelijk!