Als je een mooi pakket van Grand’Italia thuis gestuurd krijgt, dan maak je daar natuurlijk zo snel mogelijk iets lekkers mee (#gekregen). Ze stuurden mij een pakket op om te laten zien wat er precies in hun Sugocasa zit. Mét de ingrediënten erbij om dezelfde saus thuis na te maken. Ik werd uitgedaagd om zelf nog iets toe te voegen om de saus echt eigen te maken. Laat ik nou altijd lekker eigenwijs zijn, dus die opdracht kwam wel goed.

Ik ben al heel lang fan van de pasta’s van Grand’Italia. Maar van de sauzen in pot blijf ik meestal wel weg. Nu ik weet dat in de Sugocasa alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt zal deze bij ons thuis waarschijnlijk toch vaker gebruikt gaan worden #lekkermakkelijk.

Met de Sugocasa maakte ik een ovenschotel met gegrilde aubergine en mozzarella, oftewel: melanzane parmigiana (wat klinkt het toch veel mooier in het Italiaans). Of nouja, ongeveer dan. Het is meer mijn eigen interpretatie hiervan. Wil jij dit binnenkort ook op tafel zetten? Lees dan snel verder!

Ovenschotel van gegrilde aubergine in tomatensaus

Ingrediënten

 • 2 aubergines
 • 2 el olijfolie
 • 1 el balsamicoazijn
 • Italiaanse kruiden
 • Peper & zout
 • 1 teen knoflook
 • 1 ui
 • 1/2 fles Sugocasa
 • 1 el ketjap manis
 • 1 tl sambal oelek
 • 1 bol buffelmozzarella
 • handje parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 0,5cm dik. Doe de aubergine plakken in een schaal en verdeel hier de olijfolie, balsamico en Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak over. Meng goed en laat even marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit een grilpan en gril hierin de plakken aubergine aan beide kanten.

Pel en pers de knoflook en snipper de ui grof. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en ui glazig. Voeg de Sugocasa toe en laat dit over laag vuur pruttelen. Voeg de ketjap en sambal toe, roer goed door en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje tomatensaus. Leg hierin een laag aubergine. Vervolgens weer een laag tomatensaus en een laag aubergine, net zo lang tot de aubergine op is. Zorg dat je eindigt met een laagje tomatensaus. Scheur de mozzaralla in stukjes en verdeel dit over de ovenschaal. Strooi er tot slot een handje Parmezaanse kaas overheen.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk! Laat je me weten wat je ervan vindt?