Zin in een heerlijk verfrissende maaltijd die ook nog eens snel op tafel staat? Zoek niet verder! Deze wraps met halloumi en mango zorgen voor een contrast aan smaken en texturen, waardoor je hiervan wil blijven eten. Halloumi is echt een van mijn favoriete ontdekkingen van de afgelopen jaren. De wat stevige structuur zorgt voor een prettig mondgevoel. De wat zoute smaak combineert heel goed bij het zoete van bijvoorbeeld mango. Echt een topper dit ingrediënt!

Wraps met halloumi en mango

Ingrediënten

  • 225 gr halloumi
  • 1 el olijfolie
  • 4 wraps
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 bosje bosui
  • IJsbergsla
  • Geraspte kaas
  • Sap van 1/2 limoen
  • Srirachasaus

Bereiding

Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verhit in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak hierin de halloumi. De halloumi is klaar als deze aan beide kanten een mooi bruin kleurtje heeft. Laat de plakjes halloumi uitlekken op keukenpapier.

Bak in dezelfde koekenpan 1 voor 1 de wraps, ongeveer een minuut per kant. Zo worden ze lekker een beetje knapperig.

Snijd de mango en avocado in kleine blokjes en snijd de bosui in ringetjes.

Beleg iedere wrap met een handje ijsbergsla, een beetje geraspte kaas en wat blokjes avocado. Verdeel hier een aantal plakjes halloumi over en daarop de mango en bosui. Sprenkel een beetje limoensap over de halloumi en maak af met srirachasaus naar smaak.