Hallo! Leuk dat je weer mee leest met een nieuw receptje. Het werd de hoogste tijd! Na de verbouwing van ons nieuwe huis, en de komst van onze nieuwe keuken (yay!) is dit het eerste recept dat ik plaats. En het is me er één hoor. Ga jij dit binnenkort ook maken? Laat het me dan weten in een reactie, word ik heel blij van!

In de ingrediënten zie je iets staan wat je wellicht niet bij mij verwacht. Normaal gesproken kook ik vrijwel nooit met ‘pakjes en zakjes’. Toch kan het af en toe een uitkomst bieden. Zo ook deze pastasaus van Grand’ Italia. De saus heeft een heerlijke smaak, als je de pot opent komt de geur van Parmezaan je al tegemoet. Ik heb even kritisch naar de ingrediënten gekeken, en ook hier werd ik best vrolijk van. Veelal natuurlijke ingrediënten, en geen conserveermiddelen. Persoonlijk vind ik suiker wel iets te hoog staan in het ingrediëntenlijstje, maar voor een kant-en-klaar product valt dit serieus mee: slechts 5 gram suikers per 100 gram saus (en dit is dan inclusief de suikers van de kazen en de tomaten).

Wat mij betreft kun je deze ovensaus dus prima gebruiken in een gebalanceerd voedingspatroon. Ideaal voor avonden waarop je weinig tijd hebt, of gewoon zin hebt in iets makkelijks maar toch erg lekker. Waar wacht je nog op? Let’s cook & eat!

3 kazen cannelloni

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 el olijfolie
 • 400 gr spinazie (vers)
 • 250 gr ricotta
 • 250 gr cannelloni
 • 1 pot Grand’ Italia ovensaus pasta*
 • 40 gr parmezaanse kaas (geraspt)
 • 100 gr belegen Goudse kaas (geraspt)
 • Peper
 • Zout

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en uit glazig. Haal de ui en knoflook uit de pan en bewaar dit apart in een kom.

Bak de spinazie in de koekenpan in delen, totdat het slinkt. Laat de spinazie goed uitlekken en hak vervolgens in fijne stukjes.

Doe de ricotta, ui, knoflook en spinazie in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg een snuf peper en zout naar smaak toe.

Vul de cannelloni buisjes met het spinazie-ricotta mengsel. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar kan eventueel ook met een lepel.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe in een ovenschaal de helft van de pastasaus. Verdeel hier de cannellonibuisjes overheen. Verdeel de rest van de pastasaus eroverheen, en strooi vervolgens de twee geraspte kazen er overheen.

Bak 25 minuten in de oven en… buon appetito! Ook lekker met een simpele, groene salade.

*de ovensaus pasta van Grand’ Italia heb ik gekregen