Er zijn weinig dingen waar je mij gelukkiger mee maakt dan een gezellig avondje eten met vrienden. Aan het begin van deze zomer had ik een barbecue met vrienden, en ik mocht los gaan op de bijgerechten. Ik had deze salade snel bij elkaar geraapt omdat ik nog iets meer ‘groen’ op tafel wilde zetten. Sinds deze barbecue krijg ik echter regelmatig vraag naar deze salade! Zo zie je maar, simpel kan soms zo lekker zijn…

Salade met groene asperges en sinaasappel
Bijgerecht voor 4 – 6 personen
Ingrediënten
- 350gr groene asperges
- 1 sinaasappel
- 150gr verse spinazie
- 100gr Hazelnoten
- Ongeveer 100gr geitenkaas (halve rol)
- Scheutje olijfolie
- Peper
- Zout
Bereiding
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en gril ze in ongeveer 5 minuten in een grilpan (extra lekker op de bbq!).
Snijd de sinaasappel doormidden. De ene helft gebruik je om partjes van te snijden, uit de andere helft pers je het sap voor de dressing.
Snijd de geitenkaas in stukjes. Rooster de hazelnoten kort in een koekenpan. Als je ze te grof vindt kun je ze eventueel in iets kleinere stukjes hakken.
Verdeel de spinazie over een schaal en leg hierop de groene asperges. Verdeel de sinaasappelpartjes, geitenkaas en hazelnoten over de salade.
Voor de dressing meng je het sinaasappelsap met een scheutje olijfolie, peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade vlak voor het serveren, als het te lang staat wordt de spinazie namelijk slap.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie (4 personen) | Per portie (6 personen) | |
Calorieën | 144 | 272,5 | 181,67 | kcal |
Koolhydraten | 3,21 | 6,08 | 4,05 | gram |
Suikers | 1,26 | 2,38 | 1,58 | gram |
Eiwitten | 5,25 | 9,93 | 6,62 | gram |
Vetten | 11,69 | 22,1 | 14,73 | gram |