Als het buiten weer kouder en ’s avonds weer eerder donker wordt vind ik niks lekkerder dan een dampende kop soep te eten. Het liefst doe ik dat misschien wel iedere dag… maar omdat dat wellicht een tikkeltje overdreven is, houd ik het bij een keer per week. Wat mij betreft is zondag de ideale dag voor soep. Kaarsjes aan, broodje met lekkere dips op tafel en een hartverwarmende kom soep erbij. Doe jij ook mee met zondag soepdag?

Deze bloemkoolsoep laat niet alleen al je herfstdromen uitkomen, maar is ook nog eens super simpel om te maken én zit boordevol met groente. Kan jouw weerstand ook wel een boost gebruiken nu de herfst weer begonnen is? Kies dan voor deze vitaminebom.

Bloemkoolsoep

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Snufje zout
  • Eventueel koriander en croutons ter garnering

Bereiding

Snijd de bloemkool grof. Voor dit recept kun je wat mij betreft alle witte delen van de bloemkool gebruiken, verwijder alleen de groene bladeren. #nowaste

Zet de bloemkool in een laagje water met een snufje zout erdoor. Laat dit 2 minuten staan en spoel de bloemkool daarna af.

Doe de bloemkool in een pan samen met een liter water en 2 groentebouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Prik met een vork in de bloemkool. Als de vork er makkelijk doorheen glijdt is de bloemkool gaar. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Schenk de soep in 2 kommen en strooi er eventueel wat croutons en verse koriander overheen. Serve while it’s still hot, enjoy!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie
Energie14135Kcal
Koolhydraten1,1011,0Gram
Suikers0,00,0Gram
Eiwitten1,2012,0Gram
Vetten0,22,0Gram