Soms heb je van die dagen dat je simpelweg wat restjes uit de koelkast nog wil opmaken, maar waar dan een briljant gerecht uit voortkomt (al zeg ik het zelf, hehe). Zo was ook deze kliekjes-risotto zeker voor herhaling vatbaar! De combinatie van spinazie en tomaat vind ik sowieso erg lekker, maar voeg daar nog wat pittige garnalen aan toe en meng alles door smeuige risottorijst en wat mij betreft heb je dan écht een winnende combi te pakken.

Ga jij dit ook proberen te maken? Laat het me dan weten in een reactie of tag me in je foto op Insta of FB, vind ik heel leuk!

Risotto met tomaat, spinazie, prei en garnalen

Ingrediënten

 • 1 teen knoflook
 • 1 rode ui
 • 350ml groentebouillon
 • 20 gr roomboter (of een flinke scheut olijfolie)
 • 100 gr risottorijst
 • 1/2 eetlepel sambal (oelek)
 • 200 gr garnalen
 • 4 tomaten
 • 1 prei
 • 150 gr verse spinazie
 • Handje geraspte (Parmezaanse) kaas

Bereiding

Pel en pers de knoflookteen en snipper de rode ui grof. Breng de groentebouillon aan de kook.

Doe in een hapjes pan de boter of olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in. Als de ui wat glazig is geworden voeg je de rijst toe. Laat dit ongeveer 3 minuten goed mee bakken. De rijstkorrel moet er nu beetje glazig uitzien met een wit puntje in het midden.

Draai het vuur wat lager en voeg een soeplepel groentebouillon toe. Blijf roeren totdat dit helemaal is opgenomen. Voeg dan een nieuwe lepel toe, en laat ook deze al roerend helemaal opnemen in de rijst. Blijf dit herhalen totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt omdat de rijst al genoeg vocht heeft opgenomen. Ook kun je, als je het te zout vindt worden, een lepel van de bouillon vervangen door een lepel water.

Doe in een koekenpan een lepel sambal en bak hierin de garnalen op hoog vuur ongeveer 4 minuten. Zet het vuur uit en laat de garnalen even afkoelen in de pan. Snijd de tomaten in partjes en de prei in halve ringen.

Voeg de tomaat, prei en garnalen toe aan de risotto. Roer het geheel goed door totdat de tomaat een beetje zachter wordt. Voeg dan de spinazie toe en roer goed door tot deze voldoende is geslonken. Zet het vuur uit en voeg naar smaak een handje (Parmezaanse) kaas en wat verse zwarte peper toe.

Buon appetito!