Een dagje thuis werken wordt net iets leuker als je jezelf trakteert op een lekkere lunch. Thuis heb je meer mogelijkheden dan wanneer je altijd die standaard boterhammen mee moet nemen naar je werk.

Door de omslag naar het koude weer heb ik ook meer zin in een warme lunch. Deze omelet is warm maar heeft toch ook nog iets zomers door de smaken van tomaat en mozzarella. Maak het eventueel af door er nog een paar blaadjes basilicum bij te serveren. Klaar voor je lunchbreak in 3, 2, 1…

Omelet met ui, tomaat en mozzarella

Omelet met ui, tomaat en mozzarella

Lunch voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 50 gram mozzarella
  • Scheutje olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Eventueel basilicum naar smaak

Bereiding

Snijd de ui, tomaat en mozzarella in blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de tomaten.

Klop de eieren los en voeg hier een snufje zout en peper aan toe. Voeg het eimengsel toe aan de pan en zorg dat het een beetje gelijk verdeeld is.

Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 5 minuutjes bakken. Haal dan het deksel van de pan en verdeel de stukjes mozzarella over de omelet. Doe het deksel nog even terug op de pan zodat de mozzarella een beetje kan smelten.

Als het ei volledig gestold is, is je omelet klaar. Lekker met nog een paar blaadjes baslicum erover.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden Per 100 gram Per portie
Calorieën 106 433 kcal
Koolhydraten 4,14 16,84 gram
-Waarvan suikers 3,01 12,26 gram
Eiwitten 6,22 25,33 gram
Vetten 6,90 28,06 gram