De wereld staat op zijn kop. Al een tijdje inmiddels en het lijkt erop dat dit ook nog even zo zal blijven. Na de nieuwe maatregelen die vorige week van kracht werden heeft met name de horeca sector weer een nieuwe uitdaging voor haar kiezen gekregen. Maar, zoals ze al eerder hebben laten zien, zijn er veel horecaondernemers die zich in deze barre tijden van hun meest creatieve kant laten zien.

Zelf woon ik in Utrecht, en ik wil dan ook graag mijn favorieten met je delen. Dit lijstje is een mix van initiatieven die ik heel leuk en origineel vind en mijn all-time favoriete restaurants in deze stad. Er zijn door het hele land heen mooie initiatieven te vinden. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we na deze crisis ook nog lekker kunnen genieten van een avondje uit bij onze favoriete restaurants.

Kaasfondue bezorgservice van Bar Cava

De persconferentie was nog niet afgelopen of het team van Bar Cava stond al klaar met het beste idee van dit najaar: het thuisbezorgen van kaasfondue. Je bestelt kaasfondue voor 2 of 3 personen (of een veelvoud hiervan) en kiest er een vlees en/of groente plateau bij. De kaasfondue, bereid volgens eigen recept van Bar Cava, hoef je thuis alleen nog maar op te warmen. Wil je ze nog een handje helpen? Haal je bestelling dan op bij het restaurant, je krijgt er dan ook nog een gratis flesje wijn of dessert bij.

Fotocredits: Bar Cava Utrecht

Ruby box van Ruby Rose

Ondanks dat deze prachtige wijnbar nu al niet meer weg te denken is uit Utrecht, opende Ruby Rose haar deuren pas in december 2019. Het was meteen een ontzettend populaire hotspot maar helaas hebben ze slechts drie maanden ‘normaal’ kunnen draaien voordat de horeca dicht ging. Heb je nog niet de kans gehad om hier fysiek te gaan eten? Grijp dan nu je kans en bestel de Ruby box voor thuis. Er zijn verschillende varianten waardoor er voor ieder wat wils is. Ga je met zijn vieren eten? Bestel dan zowel de Ruby box voor 2 personen als de Vega box voor 2 personen. Dan kun je lekker van alles proeven! Mocht je extra willen uitpakken, helemaal in de stijl van Ruby Rose, dan bieden ze een Extravaganza menu, waar je een fles Ruby Rose Cava en twee espresso martini’s bij krijgt.  

Lekker borrelen met de Vega én Ruby box

Indonesische rijsttafel voor thuis van restaurant Blauw

Wat mij betreft een verborgen parel in het centrum van Utrecht. Vlakbij de Mariaplaats bevindt zich restaurant Blauw. Heb je dit nog niet ontdekt? Dan mis je echt iets! Hun rijsttafels zijn alleen maar te omschrijven als GEWELDIG. Een echte culinaire sensatie die je nu ook in het gemak van je eigen huis kunt beleven. Meer wil ik hier eigenlijk niet over zeggen, dit moet je gewoon proberen!

Rijsttafel bij Restaurant Blauw

#Coronakaart van Winebar Kavos

Winebar Kavos bevindt zich in Leidsche Rijn Centrum. Voor veel Utrechters is dit wellicht niet écht Utrecht, maar alleen al voor Kavos is dit het uitstapje waard. Met hun #Coronakaart biedt Kavos haar Mediterraanse gerechten in een modern jasje nu ook aan om af te halen. Ondanks dat ik het super jammer vind dat de pasticcio niet meer op de kaart staat is de keuze alsnog reuze. Bij Kavos kun je niet verkeerd kiezen, alles is lekker. De foto hieronder zegt genoeg, toch?

Kavos plateau

Restaurant BROEI

Restaurant BROEI laat zien dat creativiteit opborrelt in moeilijke tijden. Zij houden het niet bij slechts een nieuw initiatief maar lanceren gewoon drie nieuwe concepten: BROEI TO GO, een wisselende kaart met een mix van hun klassiekers en nieuwe verrassende gerechten. Doe jezelf een plezier en bestel zeker de buffalo bloemkool wings! Ook is er nu BROEI Deli, een winkel waar je vers gemaakte ingrediënten of zelfs complete maaltijden kunt kopen. Niets is te gek: heb je een vraag, de medewerkers van BROEI  doen hun best om alles voor je te maken. Tot slot is er BROEI DIY: elke vrijdag, zaterdag en zondag biedt BROEI een do-it-yourself menu. Een drie gangen menu waar je alle ingrediënten voor krijgt. Instructies voor de bereiding verzorgen ze uiteraard ook. Zo kun je thuis zelf lekker aan de slag en daarna genieten van een heerlijke maaltijd. BROEI werkt uitsluitend vegetarisch en zelfs vegan is mogelijk.

Fotocredits: Broei Utrecht

En, heb je al trek gekregen van dit lijstje? Waar ga jij iets bestellen dit weekend?