Het is weer zover, #zondagsoepdag! Niets lekkerder dan op zondagavond op de bank ploffen en lekker tv kijken. Zet de salontafel vol met lekkere hapjes, of gewoon een stokbroodje met kruidenkaas, en eet er een kom dampende soep bij.

Deze vitaminebom is ontstaan uit een probeersel, om restjes uit de koelkaast op te maken. Wat mij betreft is soep hier sowieso ideaal voor, je kunt er werkelijk alles doorheen gooien. Voor deze soep heb je slechts drie ingrediënten nodig, over weinig moeite gesproken! Super simpel dus, maar met een resultaat bomvol ijzer en vitaminen. Ideaal om je weerstand een boost te geven deze herfst.

Spinazie-courgette soep

Ingrediënten:

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 courgette
  • 500 gram verse spinazie

Bereiding:

Snijd de courgette in blokjes. Doe deze samen met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken op middelhoog vuur. Voeg dan de spinazie beetje voor beetje toe, zodat deze goed kan slinken.

Prik met een vork in de courgette. Als deze er makkelijk doorheen gaat is de courgette gaar. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een glad geheel en serveer direct.

Zo op zichzelf is deze soep wat mij betreft al lekker. Mocht je het nog iets willen opleuken dan is een lepel crème fraiche (of nog beter: een lepel kruidenkaas) erg lekker om er doorheen te roeren. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën14123kcal
Koolhydraten0,978,37gram
Eiwitten1,3011,25gram
Vetten0,413,50gram