Hallo lieve mensen! Vandaag heb ik een frisse maar stevige salade voor jullie in de aanbieding. Salad bowls zijn er inmiddels in vele soorten en maten. Dit is een hele simpele variant maar ook vol van smaak! Door de combinatie van romige mozzarella, zongedroogde tomaten en groene pesto waan je je heel even in Italië, ondanks dat we daar nu fysiek niet naartoe kunnen.

Deze salad bowl zit door de hoeveelheid groenten vol met ijzer en vitaminen. Voel je je vaak moe, of heb je een bleke huid? Eén van de oorzaken zou een ijzertekort kunnen zijn. Ijzer zit vooral in (rood)vlees en donkergroene groenten. Ijzer draagt bij aan een gezond immuunsysteem en geeft ons energie. Kun jij wel een boost gebruiken? Deze salad bowl met lekker veel spinazie gaat je hierbij helpen.

Italiaanse salad bowl

Ingrediënten

  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram komkommer
  • 3 plakjes parmaham
  • 1 halve bol mozzarella
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 el groene pesto

Bereiding

Doe de spinazie in een kom. Snijd de komkommer in blokjes en doe dit bij de spinazie. Scheur 3 plakjes parmaham in reepjes en voeg toe aan je bowl. Snijd de mozzarella in stukjes. Verdeel de mozzarella en tomaatjes over de salade en schep er 2 eetlepels pesto overheen. Even goed door elkaar mengen, en eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën131664kcal
Koolhydraten3,0815,74gram
Eiwitten5,8629,94gram
Vetten10,1251,71gram