Oh boy, ik heb een echt smaakbommetje voor jullie. Wat kan ik toch blij worden van iets simpels, en zeker als je met weinig moeite zo’n resultaat bereikt. Deze gamba’s al ajillo doen het goed als borrelhapje, voorgerecht of als onderdeel van de maaltijd. Server het bijvoorbeeld met couscous en een frisse salade. En natuurlijk een lekker broodje erbij om in die geweldige knoflookolie te dippen… Mmmm.

Pittige knoflookgarnalen
Ingrediënten
- 200 gr garnalen, gepeld
- 2 dopjes olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 el sambal
- Peper
- Zout
- Citroensap (van een halve citroen)
- Peterselie
Bereiding
Pel en pers de knoflooktenen. Doe deze met de olijfolie en een beetje peper en zout in een koekenpan. Bak kort op hoog vuur zodat het lekker begint te ruiken, maar zorg dat het niet aanbrandt.
Voeg de sambal toe en roer zodat het mengsel een geheel vormt. Voeg dan de garnalen toe en bak op hoog vuur 1 tot 2 minuten per kant, of totdat de garnalen net gaar zijn. Haal van het vuur en schenk het sap van een halve citroen er overheen. Strooi er tot slot nog wat verse peterselie overheen en serveer direct.
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie | |
Calorieën | 112 | 133 | kcal |
Koolhydraten | 0,97 | 1,16 | gram |
Eiwitten | 13,66 | 16,25 | gram |
Vetten | 5,90 | 7,0 | gram |
Jammie, heerlijk deze pittige Knoflookgarnalen! Da’s echt altijd genieten 😋
LikeGeliked door 1 persoon
Jazeker, altijd goed!
LikeLike