Heb jij ook van die gerechten die je het liefst iedere week wel een keer op tafel zet? Bij mij hoort couscous daar zeker bij. Ik vind het heerlijk als bijgerecht (bijvoorbeeld bij deze tajine met gehaktballetjes), maar ook als basis voor bijvoorbeeld een maaltijdsalade. Je kunt er eindeloos mee variëren en door de zachte smaak combineert het goed bij zowel vlees, vis als groenten. Daarnaast is het ook nog eens zo klaar! Ideaal om in je repertoire te hebben dus. Heb je er al zin in? Let’s go!

Kruidige couscous

Ingrediënten

  • 300 gr couscous
  • 400 ml groentebouillon
  • Scheutje olijfolie
  • 15 gr verse koriander (incl. steeltjes)
  • 15 gr verse munt

Bereiding

Breng een halve liter water aan de kook en voeg een bouillonblokje toe. zorg dat het bouillonblokje goed oplost. Je hebt maar 400ml bouillon nodig, de overige 100ml kun je opdrinken als opkikkertje 🙂

Meet 400ml bouillon af en doe dit in een kom / pan. Voeg de couscous hieraan toe, roer goed door en laat afgedekt 5 minuten staan. Na 5 minuten zou de bouillon opgenomen moeten zijn door de couscous. Voeg een scheutje olijfolie toe en rul daarna met behulp van een vork de couscous los. Hak de koriander en munt fijn en voeg dit toe aan de couscous. Roer goed door.

Je kunt hier uiteraard nog mee variëren. Mijn favoriete toevoegingen: dungesneden ringetjes lenteui, kleingesneden stukjes gedroogde abrikoos, of granaatappelpitjes.

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën178344kcal
Koolhydraten30,1658,21gram
Eiwitten5,2010,04gram
Vetten3,556,85gram