Yes! Het is vrijdagmiddag. Tijd om het weekend in te luiden met iets lekkers. Deze snelle pesto-kaasbroodjes heb je letterlijk in 5 minuten gemaakt. Daarna kun je ze in de oven zetten en tussendoor even je aanrecht opruimen, de vaatwasser uitruimen of gewoon lekker een glas wijn inschenken voor jezelf. Waar begin jij je weekend mee?

Snelle pesto-kaasbroodjes

Ingrediënten

  • 1 blikje danerolles croissantdeeg
  • 3 eetlepels pesto
  • 40 gram geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Open het blikje croissantdeeg en rol het deeg uit tot een lange lap. Zorg dat je alle naadjes goed dichtdrukt zodat het deeg een geheel vormt.

Smeer het deeg in met de pesto en verdeel de geraspte kaas erover. Rol het deeg in de lengte op (zoals het uit de verpakking kwam). Snijd de rol in 6 gelijke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pesto-kaasbroodjes ongeveer 15 minuten in de oven.

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën373201kcal
Koolhydraten25,9514,01gram
Eiwitten9,725,25gram
Vetten24,5513,26gram