Wow, wat een jaar! Ik weet even niet hoe ik het anders moet omschrijven. December is de maand van het terugblikken, wat mij betreft zeker in dit jaar waar zelfreflectie een veelgehoord woord is. Maar oef, het is wel een uitdaging voor mij om dit online te delen. Ik ben een vrij gesloten persoon en het gaat bij mij niet vanzelf om iets over mezelf op te schrijven. Maar, mijn blog heet natuurlijk Kijkje in mijn Keuken, dus het lijkt me leuk om jullie iets meer van mezelf te laten zien.

2020 zal de boeken in gaan als het jaar van Corona. Ondanks dat er natuurlijk hartstikke veel is gebeurd dit jaar, heb ik het idee dat we van maart naar december zijn gevlogen. Voor veel mensen heeft Corona een bittere bijsmaak. Zeker als je je baan kwijt bent geraakt, iemand kent die ziek is (geweest) of zelfs iemand verloren hebt, dan vind ik dat heel erg voor je.

Toch moet ik zeggen dat het mij iets positiefs heeft gebracht. We werden gedwongen om het iets rustiger aan te doen, en ik merkte dat ik hier eigenlijk heel erg aan toe was. Na een dag knallen op het werk snel naar huis om te eten, doorvliegen naar een lesje sporten om vervolgens ook nog ’s avonds en in het weekend met vrienden af te spreken. Dit jaar heb ik meer tijd alleen doorgebracht, en eigenlijk vind ik dat heerlijk.

Nieuwe baan

Zakelijk begon mijn jaar meteen goed en toch ook wel heel spannend. In januari mocht ik starten met een nieuwe baan. Vanaf januari mag ik mezelf business consultant noemen, dit betekent dat ik bedrijven help met het implementeren van een computer systeem. Of, zoals ik vroeger zei als mensen vroegen wat mijn vader nou precies deed, “iets met computers”. Nu heb ik zelf totaal geen IT achtergrond, maar werkte ik hiervoor als manager van een productiebedrijf waar jam en kaas gemaakt werd. Nogal een switch dus.

Door het werken in mijn thuiskantoor is mijn kledingstijl dit jaar wel drastisch veranderd…

Ondanks dat ik heel blij ben met alle uitdagingen die mijn nieuwe baan biedt, miste ik toch het bezig zijn met voeding. Dat is iets dat ik bij mijn vorige baan erg leuk vond, al zat ik daar naar mijn zin iets te veel aan de ‘achterkant’. Ik vind het leuk om bezig te zijn voedingsmiddelen en hoe ze gemaakt worden, maar ik word er écht blij van als ik er iets lekkers mee kan maken waar mensen blij van worden.

Nu liep ik al langer met dit idee rond, en 2020 moest dan toch echt het jaar worden dat ik hier iets mee ging doen. Aangezien jullie dit lezen op mijn blog, durf ik wel te zeggen dat het me gelukt is de eerste stap te zetten!

Kijkje in mijn Keuken

Uit mijn passie voor koken en eten is Kijkje in mijn Keuken ontstaan. Ik zie dit ook wel als mijn online receptenboek. Ik houd ervan om af en toe uit te pakken in de keuken, maar ik vind het vooral leuk om makkelijke recepten te maken die gewoon écht lekker zijn. Het liefst ook nog een beetje gezond. Balans is iets dat voor mij persoonlijk een uitdaging, maar wel erg belangrijk is.

Ik ben best wel trots dat ik het gedurfd heb om hiermee te starten in 2020. Alle mensen die tegen me zeiden dat ik écht een eigen foodblog zou moeten hebben: bedankt voor jullie duwtje in mijn rug! 🙂

Cursus foodjournalistiek

Een cursus waar ik al een aantal jaren aan mee wilde doen. Nu mijn plan voor een eigen foodblog concreet moest worden, was dit dan echt het juiste moment. En wat ben ik hier blij mee! Het was iets anders dan verwacht dankzij Corona, denk aan vooral online college volgen en excursies die helaas niet door konden gaan. Hierdoor is er toch minder kans voor interactie met medecursisten en docenten. Toch was deze cursus de juiste stap voor mij, en heb ik hier veel van geleerd. Van het schrijven van blogs tot recensies, interviewtechnieken, tips voor fotografie, social media en foodstyling. Veel docenten en sprekers hebben mijn enthousiasme nog verder aangewakkerd, want wat is de food wereld toch mooi! In 2021 ga ik jullie hier zeker meer van laten zien.

Privé

Ondanks Corona was 2020 voor mij persoonlijk een heel goed jaar, en hoe! Eén van mijn doelen van het afgelopen jaar was dat ik me wilde durven openstellen voor een nieuwe relatie, en dat lukte zelfs al voordat Corona toesloeg. Misschien een raar jaar om elkaar te leren kennen, maar je leert elkaar ook wel snel echt kennen. Nu eind 2020 zijn we nog steeds helemaal happy met elkaar, dat maakt dit natuurlijk opzich al een top jaar!

Lekker veel wandelen in Utrecht
en ontdekken hoe mooi mijn eigen omgeving eigenlijk is

Naast een nieuwe relatie heb ik ook hard aan mezelf gewerkt. Ik heb daarvoor ook fysieke en mentale coaching gehad. Wil je hier meer over weten? Stuur me dan een berichtje! Tijdens dit traject ben ik niet alleen afgevallen, maar sta ik mentaal en emotieel veel sterker in mijn schoenen. Ik ben mezelf dubbel en dwars tegengekomen, maar ken mezelf hierdoor ook veel beter en heb heel wat angsten overwonnen. In 2021 ga ik hier nog mee verder, want ik ben er nog niet. Maar ik heb er vertrouwen in dat het me gaat lukken.

2020 was voor mij het jaar van starten met mijn nieuwe baan, mijn hobby uitbouwen tot iets moois en persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn de drie doelen die ik van te voren had gesteld, en hier heb ik dit jaar dan ook heel hard aan gewerkt. Over mijn doelen voor 2021 lezen jullie snel meer.

Hoe was 2020 voor jou? Heb je een moeilijk jaar gehad en laat je dit het liefst zo snel mogelijk achter je? Of kun jij ook positieve dingen opnoemen? Stel jij jaarlijks doelen voor jezelf? Ik hoor het graag van je! Laat je een reactie achter in de comments?

Ik wens jullie allemaal een mooie (en rustige…) jaarwisseling! Op naar 2021! X.