Eén van de voordelen van het vele thuiswerken vind ik dat ik wat meer kan variëren met mijn lunch. Die eeuwige volkorenboterhammen met kipfilet was ik wel een beetje zat. Nu kun je natuurlijk wel iets meer variatie aanbrengen dan ik deed als je gewoon naar kantoor moet, maar thuis is dat toch makkelijker. Al scrollend door Instagram kwam ik deze nieuwste foodtrend tegen: de quesadilla fold. Je snijd een wrap een stukje in, belegt ieder kwart met iets anders en vouwt ieder kwart over het volgende heen. Vervolgens 2 minuten in het tosti-ijzer en voilà: een heerlijke lunch.

Deze quesadilla heb ik belegd met dingen die ik nog in huis had: zelfgemaakte tonijnsalade, tomaat, sla en kaas. Deze combinatie was erg lekker! Voor het geval de tekst niet helemaal duidelijk is heb ik foto’s toegevoegd aan het recept hieronder, én een Reel met instructiefilmpje geplaatst op mijn Instagram zodat je de stappen makkelijker kunt volgen.

Tuna melt quesadilla

Ingrediënten

  • 1 meergranen tortillawrap
  • 2 el tonijnsalade
  • 1 handje rucola
  • 3 plakken tomaat
  • 1 handje geraspte kaas

Bereiding

Verwarm het tosti-ijzer voor. Leg een wrap neer en snijd deze een stukje in, van de onderkant tot het midden. Beleg ieder kwart met een ingrediënt zoals op de foto hieronder.

Vouw vervolgens ieder kwart op zoals op de foto’s hieronder.

Leg de quesadilla voor ongeveer 2 minuten in het tosti-ijzer of totdat deze goudbruin is. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën173263kcal
Koolhydraten15,1122,97gram
Eiwitten9,3114,15gram
Vetten7,9312,05gram