Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht. Verse (wit)vis wordt hierbij gegaard door de zuren in het sap van citrus. Door smaakmakers als knoflook, chili en kruiden toe te voegen neemt de vis tijdens het marineren als het ware deze smaken over. Een heerlijk fris en licht voorgerecht!

Ceviche van kabeljauw

Ingrediënten

  • 300 gram verse kabeljauw
  • 1 rode ui
  • 4 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 15 gr verse koriander
  • 5 gr verse peterselie
  • 1 avocado

Bereiding

Rasp de schil van 2 limoenen. Snijd alle limoenen door de helft en pers ze uit. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze in halve ringen. Hak de koriander en de peterselie fijn. Doe al deze ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar.

Snijd de kabeljauw in kleine blokjes of plakjes en doe deze in de marinade. Meng dit goed en zorg dat de vis helemaal bedekt is door de marinade. Laat dit minstens 15 minuten ‘garen’. Schep af en toe om.

Snijd de avocado in kleine blokjes.

Verdeel de ceviche over 4 borden. Schep over ieder bord een paar lepels van de marinade. Verdeel hier de blokjes avocado en een snuf peper en zout overheen. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën98165kcal
Koolhydraten1,542,58gram
Eiwitten9,0115,14gram
Vetten5,849,81gram