Vandaag deel ik een échte guilty pleasure met jullie. Heb je al weleens gehoord van peanut butter cups? Wellicht heb je ze wel eens in de supermarkt zien liggen, in zo’n oranje verpakking van het merk Reese’s. Als groot fan van pindakaas is dit één van mijn favoriete snacks. Gelukkig zijn ze ook heel makkelijk zelf te maken, en het leuke hiervan is dat je ermee kan variëren!

Zo maakte ik peanut butter cups met pure chocolade met een cacaogehalte van 85%. Ik houd zelf erg van pure chocolade dus deze variant was wat mij betreft top! Maar probeer het vooral ook eens met witte chocolade, of ga voor melkchocolade en kies als vulling voor nutella, of bijvoorbeeld frambozenjam… Als je de cups niet vult met pindakaas zijn het natuurlijk geen peanut butter cup meer, maar minstens net zo lekker! Kan jij nog meer lekkere variaties bedenken?

Peanut butter cups

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade
  • 4 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
  • Evt. zeezout

Benodigdheden

  • 12 mini cupcake vormpjes

Bereiding

Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Verdeel de gesmolten chocolade over de 12 vormpjes. Verdeel dit met behulp van een eetlepel goed over de bodem en de randen van de cupcake vormpjes. Zet de cupcake vormpjes voor een half uur in de koelkast om op te stijven.

Smelt de overige helft van de chocolade au bain-marie. Roer de pindakaas los. Vul met behulp van 2 theelepels iedere cup met een theelepel pindakaas. Schenk hierover weer een beetje gesmolten chocolade. Zet de vormpjes terug in de koelkast en laat ze minimaal een uur hard worden.

Strooi er voor het serveren eventueel nog een klein beetje zeezout overheen.

Laat je me weten wat je van de peanut butter cups vindt? En welke variatie jouw favoriet is?

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën602187kcal
Koolhydraten20,356,31gram
Eiwitten11,493,56gram
Vetten50,6715,71gram