Zoete aardappel is één van mijn favoriete groenten. Niet alleen lekker qua smaak, maar het voegt ook kleur toe aan je bord en dan biedt het ook nog eens veel variatie. Koken, bakken, frituren, pureren… de zoete aardappel is met recht veelzijdig te noemen. De romige puree met geitenkaas staat bij mij dan ook regelmatig op tafel.

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Ingrediënten

  • 800 gr zoete aardappel
  • 20 gr boter
  • 100 gr geitenkaas (zacht)
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Spoel ze even af onder koud water. Doe de zoete aardappelen in een pan met ruim water en een snuf zout. Breng aan de kook en laat op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar koken. Prik met een vork in de zoete aardappel, als deze er makkelijk doorheen glijdt is de zoete aardappel goed gaar.

Giet het water af. Voeg de boter toe en stamp de zoete aardappel tot een puree. Snijd de geitenkaas in stukjes en voeg dit toe aan de puree. Roer goed door, de geitenkaas smelt er dan lekker nog een beetje doorheen. Serveer de zoete aardappelpuree in een schaal en strooi er nog wat verse, zwarte peper overheen.

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën110253kcal
Koolhydraten17,5740,40gram
Eiwitten3,147,23gram
Vetten3,157,25gram