Hallo lieve mensen! Tijd voor een nieuw recept, en vandaag heb ik weer een heerlijke bowl voor jullie. Sushi bowl, sushisalade… hoe je dit gerecht ook wil noemen, wat mij betreft is het gewoon een snellere versie van sushi! Je combineert de ingrediënten van sushi die jij lekker vindt, zonder de moeite te nemen om er daadwerkelijk sushi van te rollen. Wat wil een mens nou nog meer?

Voor dit recept, en eigenlijk alle sushi recepten, is het het makkelijkst als je de rijst een paar uur van te voren al bereidt. Dan heeft deze namelijk genoeg tijd om af te koelen. En mocht je na het eten van deze bowl nou nog rijst (en andere ingrediënten) over houden? Maak er dan bijvoorbeeld deze handrolls mee!

Sushi bowl

Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 6 surimi sticks
  • 100 gr gerookte zalmfilet
  • 2 el sojasaus (Kikkoman)
  • 15 gr Saitaku Poké sushi & salad sprinkle (of knip twee nori vellen in kleine reepjes)

Bereiding

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijstazijn, suiker en zout in een steelpannetje en verwarm dit kort totdat de suiker volledig is opgelost. Als de rijst klaar is, meng dan de marinade er doorheen. Zet de rijst apart en laat afkoelen.

Snijd de komkommer, avocado, surimi sticks en gerookte zalm in kleine stukjes. Doe in twee kommen een beetje sushirijst. Schenk in iedere kom een beetje sojasaus en meng dit door de rijst. Verdeel hier de gesneden vis en groenten over. Maak de sushi bowls af door er de nori sprinkle overheen te strooien.

Ga jij dit recept maken? Deel dan een foto van jouw creatie op instagram met me, vind ik heel leuk om te zien!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën141567kcal
Koolhydraten13,6354,66gram
Eiwitten5,8623,49gram
Vetten7,1128,53gram