Vandaag is de week zonder vlees begonnen. Zoals ik al eerder schreef doe ik hier aan mee, omdat ik het belangrijk vind om het bewustzijn over onze eetgewoonten te vergroten. Weet wat je eet, en wat voor effect dat heeft op bijvoorbeeld het klimaat. Wil jij hier nou ook aan meedoen, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Die heb ik wel voor je! Als je één van deze recepten maakt, tag me dan vooral in je foto’s op Instagram, word ik blij van!

Maandag

Het recept voor deze TikTok pasta plaatste ik afgelopen weekend. Niet alleen heel makkelijk te maken (de oven doet het werk!) maar ook erg lekker met tomaat, kruidenkaas, basilicum en vegetarische balletjes.

Dinsdag

Het wordt weer iets kouder en wat is er dan lekkerder dan een bordje stamppot? Deze zuurkoolstamppot met vegetarische spekjes is perfect voor een druilerige dinsdag.

Woensdag

Deze spinazie-courgettesoep zit bomvol vitaminen en is een ideale, snelle maaltijd. Lekker met zelfgemaakt naanbrood.

Donderdag

Deze witlofsalade met sinaasappel en ricotta is heerlijk fris en zorgt voor een vitamine-boost. Je kunt het als maaltijdsalade eten (lekker met gekookte krieltjes erbij) of serveer er een vegetarische schnitzel bij.

Vrijdag

Hmmm deze pompoenrisotto is één van mijn favoriete recepten. Heerlijk romig en lekker door de combinatie met geitenkaas en salie.

Zaterdag

Op zaterdag hebben we toch vaak nét iets meer tijd om te koken. Zet deze vegetarische rendang ’s middags al op het vuur en je kunt ’s avonds heerlijk genieten.

Zondag

Deze tomaten-pompoensoep is ideaal om de week mee af te sluiten op zondag-soepdag. Serveer er een stokbroodje met wat (vegetarische) smeersels bij en je zondagavond is compleet.