Tot een paar jaar geleden was ik totaal geen ontbijter. Hoe sneller ik ’s ochtends de deur uit kon, hoe beter. Ik ging zeker niet een kwartier eerder mijn bed uit omdat ik dan nog tijd had om te ontbijten. Nu kan ik me dat eigenlijk niet meer voorstellen. Iedere avond kijk ik alweer uit naar mijn ontbijtje van de volgende dag… doordeweeks is dat vaak een bakje kwark, havermout of een smoothiebowl. Maar in het weekend vind ik het leuk om iets meer uit te pakken! Bijvoorbeeld met Pasen, dat alweer bijna voor de deur staat.

In dit recept deel ik een snelle versie van cinnamon rolls met je. Daarop heb ik ook nog een variatie met Nutella, wat wil een mens nog meer? Al is het wel een uitdaging om te moeten kiezen tussen deze twee.. maar als je dat echt moeilijk vindt heb ik nog een gratis tipje voor je: maak gewoon een dubbele hoeveelheid en geniet lekker van het moment! Want ook dat moet af en toe kunnen.

Snelle zoete ontbijtbroodjes

Ingrediënten (voor 3 cinnamon rolls en 3 chocoladebroodjes)

  • 1 blikje croissant deeg voor 6 croissants
  • 2 el nutella
  • 30 gr boter
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker +1 tl extra

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

Rol het croissantdeeg uit op je aanrecht. Knijp alle randjes goed samen, zodat het één lap deeg vormt. Snijd het deeg in de lengte door midden, zodat je twee lange repen krijgt.

Smeer de ene helft in met de nutella. Smeer de andere helft in met boter. Verdeel hier de kaneel en de eetlepel basterdsuiker gelijkmatig overheen.

Rol de twee deeglappen nu in de lengte op, zodat het een soort spiraal vormt. Snijd iedere rol in 3 stukken en leg ze op hun zijkant in de ingevette ovenschaal. Strooi over de cinnamon rolls de extra theelepel basterdsuiker.

Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. Laat ze in de ovenschaal iets afkoelen voordat je ze serveert. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën387209kcal
Koolhydraten33,2117,93gram
Eiwitten6,183,34gram
Vetten24,4413,20gram