Gezond: zoals ik al eerder schreef is dat een relatief begrip. Wat werkt voor de één, werkt misschien niet voor de ander. Wat voor mij persoonlijk het belangrijkste is, is op de eerste plaats gewoon dat ik iets lekker vind. Daarnaast let ik op dat ik voldoende eiwitten binnen krijg, en tot slot dat ik niet teveel eet. Als ik ’s avonds een maaltijd kan eten die calorie-arm is, dan maakt dat de hele dag een stuk makkelijker!

In deze vegetarische nasi heb ik de rijst vervangen door bloemkool. Groenten bevatten over het algemeen weinig calorieën maar geven je wel veel energie en de benodigde vitaminen. Door de hoeveelheid groenten heb je na het eten van deze maaltijd absoluut geen hongergevoel, want je kunt een flinke berg opscheppen. Een maaltijd die een hoog eiwitgehalte bevat en laag is in calorieën. Ideaal voor een doordeweekse dag!

Vegetarische nasi van bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 160 gr vegetarische kipstuckjes
  • 4 eieren
  • 400 gr wokgroenten
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 125 gr taugé
  • 1 zakje Nasi kruidenmix
  • 1 el sojasaus (Kikkoman)

Bereiding

Snijd de rode peper in ringetjes en pers de knoflookteen. Doe de olie in een wokpan, voeg de peper en knoflook toe en fruit dit kort aan. Voeg de kipstuckjes toe en bak op hoog vuur.

Doe 2 eieren in een kom en kluts dit tot een egaal mengsel. In de wok, haal de kipstuckjes naar één kant van de pan en voeg in het lege deel van de wok het ei toe. Laat dit een beetje stollen en roer het vervolgens door de kipstuckjes heen.

Voeg de wokgroenten, de bloemkoolrijst en de taugé toe. Voeg het zakje kruidenmix en de sojasaus toe en schep alles goed door elkaar. Bak ongeveer 5 minuten op hoog vuur, blijf goed omscheppen.

Doe in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak hierin de overige 2 eieren.

Schep de nasi op de borden en leg op ieder bord een gebakken ei. Serveer direct, ook lekker met een beetje cassave kroepoek erbij. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën68287kcal
Koolhydraten3,9516,60gram
Eiwitten5,9024,76gram
Vetten2,6010,90gram