Een uitgebreid diner klinkt in deze tijden misschien als iets uit een ver verleden. Ik kan zelf niet wachten tot we weer met wat meer mensen mogen samen komen, om samen te genieten van een uitgebreid diner. Wie kijkt hier ook naar uit?

Een van de gangen die ik zelf het leukst vind om te maken is het voorgerecht. Een lekker, licht gerechtje dat je smaakpapillen aanwakkert en je voorbereid op de gerechtjes die nog gaan komen. Deze zalmtartaar doet precies dat: de combinatie van de zachte zalm met scherpe wasabi, frisse mierikswortel en zilte viseitjes zorgt ervoor dat het water je in de mond loopt. Dit gerechtje is ook perfect voor een brunch of lunch.

Zalmtartaar met wasabi en nori

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 300 gr verse zalm
  • 2 el creme fraiche
  • 2 el (Japanse) mayonaise
  • 2 tl mierikswortel
  • 1/2 tl wasabipasta
  • 50 gr wasabi bollen
  • 1 nori vel
  • 1 bakje wakame (zeewiersalade)
  • 4 tl zalmeitjes

Bereiding

Rasp de schil van de citroen. Snijd de zalmfilet in zeer kleine blokjes. Meng de gesneden zalm met de creme fraiche, mayonaise, mierikswortel, wasabipasta, de citroenrasp en het sap van een halve citroen.

Doe de wasabinootjes in een plastic zakje en stamp deze fijn tot er een poeder over blijft. Knip het norivel in dunne reepjes.

Doe op ieder bord twee rondjes zalmtartaar. Als je een kookring hebt gebruik deze dan, anders kun je een vel vershoudfolie in klein glaasje of kommetje doen, hierin de tartaar scheppen en deze omkeren op het bord. Verdeel hier reepjes van nori over, het wasabikruim en de wakame. Schep er tot slot een theelepel van de zalmeitjes op.

Eet smakelijk! Ga jij dit gerecht maken? Laat me dan weten wat je ervan vindt, maak je mij heel blij mee!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën209351kcal
Koolhydraten8,4014,11gram
Eiwitten15,1225,40gram
Vetten13,3822,48gram