Doordeweeks ben ik altijd op zoek naar een makkelijke maaltijd die snel klaar is. Maar het moet natuurlijk wel altijd iets lekkers zijn! Daarnaast moet het het liefst ook nog een beetje gezond zijn. Laatst had ik bijvoorbeeld zin in pizza, maar dat voldeed niet helemaal aan deze eisen. Daarom maakte ik een pizza van een tortillawrap, ook wel een ‘tortizza’. En dit beviel erg goed! Serveer er een lekker frisse, groene salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Je kunt met de toppings natuurlijk zeer veel variëren. Dit recept met zalm en prei is één van mijn favorieten. Een eitje erop maakt het voor mij helemaal af, maar als je hier niet van houdt kun je dit natuurlijk ook weglaten. Voeg ook eens wat kastanjechampignons toe, of beleg met mozzarella. Voor welke toppings kies jij?

Tortizza met zalm en prei

Ingrediënten

  • 1 prei
  • Olijfolie
  • 1/2 el dille
  • peper
  • zout
  • 2 meergranen tortillawraps
  • 2 el crème fraiche
  • 150 gr gerookte zalmsnippers
  • 2 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei door de helft en snijd in halve ringetjes. Was de prei goed.

Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei met de dille en peper en zout naar smaak voor ongeveer 2 minuten, of totdat deze wat geslonken is.

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de tortillawraps op. Smeer op iedere wrap een eetlepel crème fraiche. Verdeel de gebakken prei en de gerookte zalm erover. Breek een ei en leg deze op het midden van de tortizza. Strooi er eventueel nog wat dille, peper en zout overheen.

Bak de tortizzas ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat het ei helemaal gestold is.

Serveer met een frisse groene salade erbij. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën217494kcal
Koolhydraten10,0622,89gram
Eiwitten11,9927,33gram
Vetten12,9929,55gram