Yes, het is eindelijk zonnig en lekker warm! Wat kan ik genieten van dit zomerse gevoel. Ik merkte pas hoe erg ik hier aan toe was toen we voor het eerst weer zonder jas naar buiten konden en ik de zon op mijn huid voelde branden. Wat geeft dit een hoop nieuwe energie na maanden binnen zitten. Lekker veel buiten zijn, tussen het werk door lunchen in de zon, in het weekend naar het terras (zooo fijn dat dit weer kan!). Herken jij dit gevoel van opleven ook?

Zo, genoeg over het weer. Door naar belangrijke dingen, zoals eten! Zoals je misschien al door hebt ben ik het liefst zoveel mogelijk buiten. Daarom is een snelle maaltijd, het liefst eentje die je makkelijk ergens mee naartoe kunt nemen (hallo avondeten in het park of aan het water), ideaal. Zo ook deze pastasalade. Je kunt dit makkelijk voorbereiden en meenemen in een bakje. Het zit bomvol met groenten en écht zomerse smaken. Had ik al gezegd dat ik ultiem gelukkig word van dit weer?

Anyway… waar wacht je nog op? Eet jij ook graag een pastasalade? Laat het me weten als je dit gaat maken, vind ik heel leuk om te horen!

Caprese pastasalade

Ingrediënten

  • 150 gr pasta (ik gebruikte volkoren fusilli)
  • 4 el groene pesto
  • 50 gr zongedroogde tomaat
  • 1 komkommer
  • 90 gr parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • 200 gr spinazie
  • Verse basilicum
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en bereid de pasta hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na het koken af met koud water. Doe de pasta in een schaal en schep er de pesto doorheen, dit voorkomt dat het gaat plakken.

Laat de zongedroogde tomaatjes iets uitlekken en snijd ze in reepjes. Snijd de komkommer in stukjes. Scheur de parmaham en de mozzaralle in stukjes.

Doe de tomaatjes, komkommer, parmaham, mozzarella en spinazie in de schaal bij de pasta en schep alles goed door elkaar. Scheur een paar blaadjes basilicum en schep deze voorzichtig door de pastasalade. Eventueel kun je nog zout en peper naar smaak toevoegen.

Eet smakelijk en geniet van dit heerlijke weer! X.

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën143768kcal
Koolhydraten12,4267gram
Eiwitten7,7141,4gram
Vetten6,7436,2gram