Yes, het is zomer en dat betekent dat de barbecue weer aan mag! Zodra het weer het toelaat gaat bij mij de barbecue aan. Ben jij nou ook op zoek naar leuke, verrassende gerechten die je kunt bereiden op de barbecue? Dan tip ik je hier één van mijn inspiratiebronnen. Tijdens de eerste lockdown vorig jaar heeft foodblogger Leonie ter Veld samen met haar vriend een e-book uitgebracht vol met bbq gerechten: Gruwelijk Grillen. Ik was direct fan! Er staat een mix in van vis, vlees en vega recepten en ze variëren van super makkelijk tot heel uitgebreid. Ben je ook benieuwd? Het e-book is hier te koop voor maar €6,95.

Een recept dat ik al meerdere keren heb gemaakt is de pompoen met burrata en pestodressing. Mocht je nou geen zin hebben om de bbq aan te steken, dan kun je dit gerecht ook in de oven bereiden. Maar door de rooksmaak van de bbq krijgt het nét even iets extra’s.

Pompoen van de bbq met pesto en burrata

Ingrediënten

 • 1 pompoen
 • 2 el olijfolie
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 el peterselie
 • 1 el oregano
 • snuf zout
 • 1 bol burrata
 • 4 el groene pesto

Bereiding

Steek de bbq aan en breng deze naar ongeveer 200 graden.

Was de pompoen (de schil kun je ook gewoon eten). Snijd de pompoen in stukken (van die mooie halve maan parten) en verwijder het binnenste deel door dit er met een lepel uit schrapen.

Meng de olijfolie met de kruiden en specerijen. Verdeel de marinade over de pompoenparten. Wrijf de marinade goed in de pompoenparten. Leg de gemarineerde pompoen in een schaal en laat minstens een half uur marineren.

Leg de pompoenparten op het rooster van de barbecue. Als je een barbecue met deksel hebt, sluit dan het deksel. Keer de pompoen regelmatig (door de marinade kan de pompoen snel donker kleuren). Prik na ongeveer 30 minuten met een vork in de pompoen. Als je er makkelijk doorheen prikt is de pompoen gaar. Laat de pompoen anders nog iets langer liggen.

Verdeel de pompoen over een schaal, scheur de burrata en verdeel deze samen met de groene pesto over de pompoen. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën175221kcal
Koolhydraten4,405,54gram
Eiwitten5,386,78gram
Vetten15,7919,90gram