Steeds vaker eten we in Nederland vegetarisch, of zelfs vegan. Ik ben hier groot voorstander van. Niet per se van volledig veganistisch eten, maar vooral van balans. Veganistisch eten is niet alleen diervriendelijk, het kan ook een groot verschil maken qua duurzaamheid. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer goede producten te koop waarmee het super makkelijk wordt om vlees te vervangen. Niet over alles ben ik even enthousiast (producten volledig gebaseerd op soja zijn nou niet bepaald duurzaam…), maar van Karma Kebab word ik erg blij!

Heb jij al wel eens gehoord van Karma Kebab? Dit is ontwikkeld naar aanleiding van een vraag van Lowlands Festival: ultiem vegan festivalfood. Nou moeten we natuurlijk helaas (alweer) de festivals missen, maar Karma Kebab is ook voor thuis te bestellen. De kebab word gemaakt van Hollandse granen en knolselderij. Ik was nieuwsgierig en maakte er deze vegan kapsalon mee. Super lekker! Wat mij betreft is deze kebab zelfs nog lekkerder dan ‘echte’ kebab van vlees. Waar wacht je nog op?! Ga jij dit ook proberen?

Vegan kapsalon met Karma Kebab

Ingrediënten

 • 600 gr ovenfriet
 • 1 rode ui
 • 1/2 komkommer
 • 2 tomaten
 • 1 avocado
 • 2 el zonnebloemolie
 • 300 gr Karma Kebab
 • 1 handje vegan cheddar
 • 80 gr ijsbergsla
 • Vegan knoflooksaus
 • Srirachasaus

Bereiding

Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen, de komkommer in plakjes en de tomaat en avocado in blokjes.

Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Karma Kebab in maximaal 5 minuten op laag vuur.

Als de friet klaar is, verdeel dan de Karma Kebab over de friet heen. Strooi hier een handje vegan cheddar overheen. Verdeel de ijsbergsla, ui, komkommer, avocado en tomaat over de kapsalon. Maak af met de vegan knoflooksaus en srirachasaus.

Geniet!!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën148618kcal
Koolhydraten3,2813,70gram
Eiwitten7,0429,41gram
Vetten7,7732,48gram