Toen ik vorig jaar meedeed aan een ‘vegan challenge’ (een week lang veganistisch leven) stond er bij mij meerdere keren Mexicaans op het menu. Deze keuken kenmerkt zich door kruidige smaken en maakt veel gebruik van mais en bonen. Deze eiwitten kon ik goed gebruiken! De Tex-Mex keuken is de variant die wij hier in Nederland eigenlijk kennen als Mexicaans, al is dit toch net iets anders dan echt Mexicaans. Tex-Mex is namelijk ontstaan uit een mengeling van de Mexicaanse keuken en de Amerikaanse keuken, specifiek die uit Texas. Veel gebruik van bonen, kaas, zure room, kaas, wraps, kaas, salsa’s en kaas. Als echte liefhebber van… je raad het al ;-).. is deze keuken dus op mijn lijf geschreven!

Ook als je vegan eet zijn er tegenwoordig steeds betere alternatieven voor kaas. Niet alles is wat mij betreft even succesvol, maar de ‘kazen’ van Violife vind ik best lekker en ook onder het huismerk van AH is er nu een goede ‘cheddar’ (AH plantaardige plak alt. voor cheddar).

Deze vegan Tex-Mex wraps vond ik eigenlijk niet onderdoen voor de ‘normale’ variant met vlees. Ze staan dan ook nog regelmatig op tafel bij mij thuis. Mocht je nog wat extra vitaminen willen binnenkrijgen dan kun je hier ook een frisse, groene salade bij serveren. En mocht je nou nog wat overhouden van het bonenmengsel dan is dit de volgende dag zeker ook nog lekker, serveer er dan witte rijst bij voor wat variatie.

Ga jij dit maken? Laat het me dan weten door een foto te posten op instagram en tag @kijkjeinmijnkeuken hierin. Word ik heel blij van!

Vegan Tex-Mex wraps

Ingrediënten

 • 4 volkoren tortillawraps
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 scheutje olijfolie
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 200gr vegan rulstukjes (plantaardig gehakt)
 • 1 zakje burrito seasoning mix
 • 100 ml water
 • 1 blikje mais (150 gr)
 • 1 blikje kidneybonen (160 gr)
 • 1 blikje zwarte bonen (200 gr)
 • 4 tomaten
 • 1 avocado
 • 8 plakjes vegan cheddar
 • optioneel: plakjes jalapeñopeper

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflookteen. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en ui glazig. Voeg het blikje tomatenpuree en de rulstukjes toe en bak dit kort op hoog vuur mee. Voeg de burrito seasoningmix en het water toe, roer alles goed door en draai het vuur laag.

Doe de mais en bonen in een vergiet en spoel goed af onder stromend water. Laat de mais en bonen uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Roer alles goed door en plaats een deksel op de pan. Laat dit ongeveer 10 minuten lekker pruttelen. Snijd de tomaten in parten en voeg dit toe aan het bonenmengsel. Zet het vuur uit.

Snijd de avocado in blokjes. Doe op iedere tortillawrap 2 plakjes cheddar. Doe iedere wrap (apart) een halve minuut in de magnetron. Schep er twee lepels van het bonenmengsel op en verdeel er stukjes avocado overheen. Als je van wat pittiger houdt kun je er ook nog een paar plakjes jalapeñopeper bij doen. Rol de wrap op.

Ook lekker met een frisse, groene salade erbij. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën131501kcal
Koolhydraten12,7949,00gram
Eiwitten6,1523,54gram
Vetten5,2019,93gram