Pasta, je kan mij hier oprecht iedere dag blij mee maken. Je kunt er natuurlijk ook super veel mee variëren. Vandaag deel ik een klassieker met je: de Carbonara. Zoals ‘ie hoort, dus zonder room. Voor de vitamientjes raad ik je aan om hier een lekker frisse, groene salade bij te serveren.

Heb jij een favoriet pastagerecht? Laat het me hieronder weten in de reacties, vind ik leuk om te lezen!

Spaghetti Carbonara

Ingrediënten

  • 150 gr spaghetti
  • 125 gr spekreepjes (of pancetta, in reepjes gesneden)
  • 2 eieren
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • verse peterselie

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe ondertussen de spekblokjes (of pancetta) in een droge koekenpan en bak deze op middel-hoog vuur knapperig. Haal de pan van het vuur en doe de spekjes in een bord met keukenpapier. Het vet trekt hierdoor (voor een deel) in het keukenpapier.

Klop de 2 eieren los in een schaaltje. Rasp de parmezaanse kaas en meng deze door de eieren. Strooi er flink wat versgemalen zwarte peper overheen. Hak de peterselie fijn en meng dit ook door de eieren.

Haal een kopje kookvocht uit het pastawater en giet hierna de spaghetti af. Doe de spaghetti terug in de pan, maar zet deze niet terug op het vuur. Voeg het eimengsel, de spekjes en de helft van het kookvocht toe en roer alles goed door elkaar. Mocht je de saus nog niet dik genoeg vinden, kun je eventueel nog iets meer van het kookvocht toevoegen.

De eieren stollen door de warmte van de pasta en het kookvocht en binden hierdoor tot een soort saus. Verdeel de pasta over twee borden en strooi er eventueel nog een beetje peterselie overheen.

Buon appetito!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën282586kcal
Koolhydraten26,1754,32gram
Eiwitten15,3631,88gram
Vetten12,6326,21gram