Zo op het eerste gezicht lijkt dit misschien een gekke combinatie, maar aardbeien passen juist heel goed bij deze bol zachte, romige kaas. Door de cominatie met basilicum, balsamico en zwarte peper komt het zoete van de aardbeien nóg meer naar voren. Sowieso passen hartige en zoete smaken juíst goed bij elkaar, omdat ze elkaar kunnen versterken. Durf jij dit aan?

Een wauw-effect als je dit plaatje van een gerecht op tafel zet. En helemaal als je vervolgens de burrata doorsnijdt, Mmm….

Aardbeien met burrata en basilicum

Ingrediënten

  • 200 gr aardbeien
  • 50 gr rucola
  • 2 takjes basilicum
  • 1 bol burrata
  • 2 el balsamicoazijn
  • Zwarte peper

Bereiding

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Doe de rucola in een schaal of een diep bord en leg de aardbeien hierop. Schenk de balsamico er overheen. Scheur de basilicumblaadjes van de takjes. Scheur ze in kleine stukjes en verdeel ze over de aardbeien.

Leg de bol burrata bovenop de aardbeien. Maak af door er nog wat versgemalen zwarte peper overheen te strooien.

Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën112224kcal
Koolhydraten3,316,61gram
Eiwitten4,919,82gram
Vetten8,3116,62gram