Zo op het eerste gezicht lijkt dit misschien een gekke combinatie, maar aardbeien passen juist heel goed bij deze bol zachte, romige kaas. Door de cominatie met basilicum, balsamico en zwarte peper komt het zoete van de aardbeien nóg meer naar voren. Sowieso passen hartige en zoete smaken juíst goed bij elkaar, omdat ze elkaar kunnen versterken. Durf jij dit aan?
Een wauw-effect als je dit plaatje van een gerecht op tafel zet. En helemaal als je vervolgens de burrata doorsnijdt, Mmm….

Aardbeien met burrata en basilicum
Ingrediënten
- 200 gr aardbeien
- 50 gr rucola
- 2 takjes basilicum
- 1 bol burrata
- 2 el balsamicoazijn
- Zwarte peper
Bereiding
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Doe de rucola in een schaal of een diep bord en leg de aardbeien hierop. Schenk de balsamico er overheen. Scheur de basilicumblaadjes van de takjes. Scheur ze in kleine stukjes en verdeel ze over de aardbeien.
Leg de bol burrata bovenop de aardbeien. Maak af door er nog wat versgemalen zwarte peper overheen te strooien.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie | |
Calorieën | 112 | 224 | kcal |
Koolhydraten | 3,31 | 6,61 | gram |
Eiwitten | 4,91 | 9,82 | gram |
Vetten | 8,31 | 16,62 | gram |
Hai Nathalie, wat een prachtige foto/plaatje van een leuk en lekker recept!
Maarruh ik denk dat André’s reactie zal zijn hoezo voorgerecht? Die zal commentaar leveren met dit is toch ‘n nagerecht!?! Morgen komt Robert eten na z’n werk! Dus wil ik dit serveren als toetje😋wat is jou advies? kan dat?🌻😘
Verstuurd vanaf mijn iPhone
LikeLike
Sorry, beetje late reactie! Ja ik snap dat je door de aardbeien denkt dat dit meer een nagerecht is. Op de manier hoe ik het hier bereid heb is het alleen wel vrij hartig voor een dessert denk ik. Ik zou sowieso de rucola weglaten, en misschien iets van een crumble (of koekkruimels) toevoegen. Ik ben benieuwd wat je ervan gemaakt hebt! 🙂
LikeLike