Couscous is ideaal om doordeweeks op tafel te zetten. Je kunt het net als pasta of rijst als basis voor een maaltijd gebruiken, en er verschillende dingen mee combineren. Vandaag deel ik een heel simpel maar super smaakvol recept met je. Door pesto door de groenten heen te maken krijgen die een hele volle smaak. Couscous is heel neutraal van smaak maar is ideaal voor het opnemen van andere smaken. Kies er daarom voor om je couscous te garen in een bouillon. Eventueel kun je ook nog andere kruiden of specerijen toevoegen

Eet jij wel eens couscous? En ga jij dit recept proberen? Laat het me dan weten in een reactie hieronder!

Couscous met gegrilde groenten en rundervink

Ingrediënten

  • 340 gr couscous
  • 1/2 L groentebouillon
  • 1 bosje lenteui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 2 takjes basilicum
  • 2 el groene pesto
  • 4 rundervinken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de lenteui in ringetjes, de couscous in partjes, halveer de tomaatjes en pers de knoflook. Meng alle groenten met de knoflook en de twee eetlepels pesto. Doe dit in een ovenschaal en rooster de groenten in de oven voor ongeveer 20 minuten. Schep halverwege alles een keer om.

Doe de couscous in een schaal. Leg een vel aluminiumfolie klaar waarmee je de kom kan afdekken. Breng een halve liter water aan de kook en los daarin het groentebouillonblokje op. Giet de bouillon over de couscous en roer alles even goed door. Dek de kom af met het aluminuimfolie. Haal na 10 minuten het folie van de kom en roer de couscous los met een vork.

Doe intussen in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de rundervinken in ongeveer 15 minuten gaar. Draai ze regelmatig zodat ze ronduim bruin worden.

Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in kleinere stukjes.

Haal de groenten uit de oven en meng dit samen met de basilicum door de couscous. Verdeel de couscous over 4 borden en serveer er een rundervink bij. Enjoy!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën144624kcal
Koolhydraten15,3968,77gram
Eiwitten6,1427,43gram
Vetten5,1022,78gram