Salades zijn er in vele variaties, en het is altijd fijn om een mooie kleurrijke, gezonde schaal op tafel te kunnen zetten. Deze salade is lekker fris en zomers, zeker met wat fruit er doorheen verwerkt. In de zomer kan ik geen genoeg krijgen van al het verse fruit dat dan te krijgen is, waaronder nu zoete, sappige nectarines. Wat is jouw favoriete fruit?

Het zoete van de nectarine combineert heerlijk bij het zoute van de feta en rauwe ham. Een licht en smaakvol bijgerecht dat je zo op tafel zet. Ook lekker als je op zoek bent naar een lichte lunch trouwens! Ga jij dit ook maken? Laat het me dan weten in een reactie hieronder!

Salade met nectarine, rauwe ham en feta

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde sla
  • 3 nectarines
  • 40 gr zwarte olijven (zonder pit)
  • 100 gr feta
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de nectarines in parten. Snijd de olijven in tweeën. Maak een dressing door de olijfolie, azijn en honing te mengen. Strooi hier een snuf peper en zout in en roer goed door.

Doe de sla en de olijven in in een kom en schenk de dressing hier overheen. Verkruimel de feta en scheur kleine reepjes van de rauwe ham. Verdeel de nectarines, de feta en de rauwe ham over de salade.

Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën82157,25kcal
Koolhydraten3,466,60gram
Eiwitten6,1711,77gram
Vetten4,739,03gram