Ah, de Italiaanse keuken. Ik raak er maar niet over uitgepraat. De eenvoud, pure smaken en verse producten zouden wat mij betreft de basis van ieder gerecht moeten zijn. Want als je kiest voor goede producten als basis, heb je verder helemaal niet zo veel nodig om er iets lekkers van te kunnen maken. Zo ook met deze piadina’s.

Ken jij de piadina al? Dit kan denk ik het beste worden omschreven als een soort kruising tussen een pizza en een wrap. Je kunt deze even kort bakken in een koekenpan (of grillen op een gril of barbecue) en hem vervolgens beleggen met je favoriete ingrediënten. Klinkt goed toch? Serveer er een frisse groene salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ga jij dit eten? Laat het me dan hieronder weten in een reactie, vind ik heel leuk om te lezen!

Piadina’s met prosciutto en mozzarella

Ingrediënten

  • 4 piadina’s
  • 2 sjalotten
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 2 avocado’s
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 pakje prosciutto
  • 1 bakje groene pesto
  • Geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Rooster de piadina’s in een droge koekenpan (zonder olie!), ongeveer een halve minuut per kant.

Snijd de sjalotten in kleine ringetjes, halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur deze in stukjes. Scheur ook de plakjes prosciutto in kleine stukjes.

Verdeel twee eetlepels pesto over de helft van een piadina. Verdeel hier de sjalot, mozzarella, avocado, tomaat en prosciutto over. Strooi er tot slot een klein beetje geraspte parmezaanse kaas overheen. Vouw de piadina dubbel. Buon appetito!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën239775kcal
Koolhydraten13,7844,62gram
Eiwitten6,5021,04gram
Vetten17,0955,33gram