Doordeweeks maak ik vaak lekkere, makkelijke en voedzame maaltijden. Deze noedels zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens snel klaar. Ideaal dus!

Ik heb deze noedels gemaakt met vegetarisch gehakt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gehakt gebruiken. Of bijvoorbeeld kip, of vegetarische wokstukjes… net wat jij zelf lekker vindt.

Deze zelfgemaakte pindasaus is overigens één van mijn favoriete dingen om zelf te maken. Eigenlijk heb ik alle ingrediënten standaard in huis, het is een kleine moeite en het is ook nog eens veel lekkerder dan kant-en-klare satésaus. Althans, dat is mijn mening ;-). Heb jij wel eens zelf satésaus gemaakt? En ga je dit noedelgerecht proberen? Laat het me dan weten in een reactie hieronder!

Gebakken noedels met homemade pindasaus

Ingrediënten

  • 200 gr rijstnoedels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el wokolie
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 500 gr wokgroenten
  • 5 el 100% pindakaas
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sambal
  • 1 el ketjap
  • 200ml kokosmelk
  • 125 gr taugé

Bereiding

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels na het koken af met koud water en houd ze apart in een vergiet.

Snipper de ui en pers de knoflookteen. Verhit een eetlepel wokolie in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit ongeveer 2 minuutjes op middel-hoog vuur. Voeg de wokgroenten toe en bak deze 5 minuten mee op hoog vuur.

Doe ondertussen de pindakaas, sojasaus, sambal, ketjap en kokosmelk in een steelpannetje en verwarm dit al roerend tot het een geheel vormt.

Meng de noedels en de pindasaus door de wokgroenten en bak dit nog 1 minuut op hoog vuur. Voeg de taugé toe en zorg dat alles goed gemengd is. Serveer direct.