Als ik iets zou moeten kiezen wat ik iedere dag zou kunnen eten, dan ga ik sowieso voor pasta. Pasta is er in vele vormen en maten en je kunt er qua ‘saus’ nog veel meer mee variëren. Ideaal om vol te stoppen met groenten, en vaak staat het ook nog eens zo op tafel.

Deze pasta is super smaakvol en heb je binnen een half uur op tafel staan. Met de verse pasta’s die je tegenwoordig in bijna alle supermarkten kunt kopen ben je nóg sneller klaar dan wanneer je gedroogde pasta gebruikt. Ideaal dus om weer in het ritme van de avondspits te komen na de zomervakantie.

Ga jij deze pasta maken? Laat het me dan weten, vind ik heel leuk!

Ravioli met salami, courgette en pesto

Ingrediënten

  • 250 gr AH verse ravioli
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 gr salami
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 2 el groene pesto

Bereiding

Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten 1 kopje kookvocht apart.

Doe de pijnboompitten in een droge koekenpan en rooster deze kort op middelmatig vuur totdat ze bruin kleuren. Doe de pijnboompitten in een schaaltje en houd apart.

Snijd de salami in stukjes. Snipper de ui en pers de knoflookteen. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de salami (zonder olie!) voor ongeveer 3 minuten, of totdat het vet vrijkomt. Draai dan het vuur laag en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit in ongeveer 5 minuten op laag vuur glazig.

Snijd ondertussen de champignons en de courgette in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Zet het vuur iets hoger en bak de groenten ongeveer 3 minuten. Voeg de pesto en 1 kopje kookvocht van de pasta toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de ravioli bij de groenten. Meng alles goed door elkaar en verdeel over 2 borden. Verdeel er de pijnboompitjes overheen. Buon appetito!