Het lijkt erop dat de zomer echt weer voorbij is. Ik hoop dat je ergens tussendoor lekker hebt kunnen genieten van de zon! Ondanks dat het van mij eigenlijk best nog wel een weekje even écht warm zou mogen zijn, vind ik de nazomer toch ook altijd wel lekker. Het koelt iets af waardoor ik meteen zin heb in warm eten. En wat past daar nou beter bij dan een dampende kom soep.

Deze courgettesoep eet ik vaak als avondmaaltijd. Dit is een basisrecept, dat wil zeggen dat je aan alleen een kom van deze soep waarschijnlijk niet genoeg hebt. Eet het bijvoorbeeld met een lekker stokbroodje met kruidenboter erbij. Ook kun je bijvoorbeeld wat gerookte zalm en crème fraiche door de soep roeren na het pureren.

Deze soep kun je natuurlijk ook prima als lunch of als voorgerecht eten. Houd dan dezelfde hoeveelheden aan, maar verdeel het over 4 personen.

Ga jij dit recept proberen? Laat het me dan weten, word ik heel blij van!

Courgettesoep

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • 1 liter groentebouillon

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Doe de olijfolie in een soeppan en bak de knoflook en ui op laag vuur glazig. Verkruimel de bouillonblokjes ne bak deze kort mee. Doe een liter water in de pan en breng aan de kook.

Snijd de courgette over de lengte door de midden en vervolgens in plakjes. Voeg de courgette toe aan de soep, roer goed door en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten koken.

Prik met een vork in een stukje courgette, als deze er makkelijk doorheen glijdt is het goed. Laat anders de soep nog iets langer koken.

Haal de pan van het vuur en pureer met behulp van een staafmixer. Breng eventueel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën16121kcal
Koolhydraten1,9014,73gram
Eiwitten0,806,21gram
Vetten0,453,50gram